Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 250

више ученика од 50. Где су три или четири разреда код једног учитеља, број ученика не сме бити већи од 40.

Чат. 50:

Женска деца у Основној Школи уче се одвојено од мушке деце: Где то не може бити, уче се заједно.

Чл. Ба

Сваког тромесечја бележиће учитељ оцене о успеху и владању ученика.

02.

Ученик може понављати сваки разред само по једну годину. Правила по којима се ученици превсде из разреда у разред и правила о владању и казнама ученика, прописује Министар Просвете на предлог Управе Основних Школа.

Чл 59

Ученицима који иду из једне школе у другу, биле оне државне или приватне, издаје се преводница ; а ученицима који сврше Основну Школу, и онима који желе ићи у гимназију или другу коју школу, издају се сведочанетва, чиј Формулар прописује Министав Просвете на предлог Управе Основ. Школа.

А

ТУ. Учитељи и учитељице. Чл. 24. Учитеље и учитељице основних школа поставља Министар Просвете претписом на предлог Управе Основне Школе. то. Учитељ и учитељица може бити само оно лице, које је свршило. Учитељску Школу и положило законом прописани Учитељски испит. Чл. 56.

Учитеља и учитељица има само сталних.

Че 91.

Учитељи и учитељице добијају прву плату 1000 дин. а на крају четврте године добијаће повишицу. Повишица има шест. Прве две повишице биће по 300 дин. а друге четири по 8090 дин. Тако ће поеледња плата сталних учитеља бити 8000 дин.

УЧИТЕЉ 15