Učitelj

РАД ГЛАВНОГ ОДБОРА, 508

229. Састанак држан 20. ЈАНУАРА 1894. ГОДИНЕ.

Били су: Ур. Благојевић, Л. Ј. Обрадовић, К. Ј. Глишић, Н. М. Чолаковић, Ђ. 40. Којић, 'В. Јовановић, М. Станојевић, К. И. Димитријевић и С. С. Станишић. Прочитан је записник ХХП. састанак Гл. Одбора, и Примљен је.

Друштво „Братство“ Србо-Македонаца изјављује Гл. Одбору благодарност на шиљању листа „Учитељ“ за прошлу годину, па моли да се »Учитељ“ и за ову годину шиље. Решено: Да св лист „Учитељ“ поменутом друштву и у будуће шаље.

Уредник „Учитеља“ предлаже Гл. Одбору, да се пошљу поједини“ учигељима писма за прикупљање претидате ва дист „Учитељ“. — Одлучено: да се упути админи стративном одељву па поступак

Књижничар Главног Одбора „Учитељ. Удружења“ предлаже, да се поједине корисне а потребне за књижницу књиге набаве од аптиквара, а којих нема по књижарницама. — Решено је: књиажничар да направи списак таквих књига и поднесе Гл. Одбору ва одобрење.

Прочитано писмо управе тополеког учитељ. збора, којим јавља о избору сталне аборске управе и о упису нових чланова учитељ. удружења. Моли за 10. ком. чланских карата. — Примљено к знању, и да се чланске карте испошљу, кад буду готове штампане. С овим је састанак закључен.

Председник Деловођ, · Гл. Одбора „Учзит. Удружења“ К. И. Димитријевић. а Урош Блаљојевић.

Оверавају записник: Мих. М. Станојевић, Ђ. (. Којић.

>

28. Састанак, држан 27. ЈАНУАРА 1894. ГОДИНЕ.

Бали су: Урош Благојевић, К,. Ј. Глишић, Ђ. С. Којић, К. И. Димитријевић, С. 4). Станишић а Мих. Станојевић.

Прочитан је записник ХХП. Састанка Гл. Одбора, и — Примљен је.

Прочитана молба г. Гавре Урошевића, писара оп. пруговачке, којом моли за помоћ у 150. дин., да подигне спомен својој пок. жени Стани Урошевићки, учитељки, а која је била члан учитељ. удружења. — Решено је: да се модитељу према правилима, не може молба уважити, пошто Гл. Одбор нема права да даје овакве помоћи из благајне друштвене. О том га известити и упутити учитељ. Скупштини,

Мих. Станојевић, члан Гл. Одбора предлаже, да се певачкој дружини „Станковић<“ пошље прилог у 20. дин. за њихов концерт, који ће бити 29-1. т. год.

Главни Одбор ценећи и уважавајући заслуге учињене учитељ. удружењу, суде лујући при концерту приликом открића споменика пок. добротвора Јов. Гавриловића — Решено је: да се поменутој певачкој дружини пошље 20. дин. као прилог.

6 овим је састанак закључен.

Председнив Деловођ, Гл. Одбора „Учит. Удруж.“ К. И. Димитријевић. Урош Блалојевић.

Оверавају записник: С. 0. Станишић, Миг. М. Станојевић.

24. Састанак, држан 80. ЈАНУАРА 1894. ГОДИНЕ.

Били су: Ур. Благојевић, Л. Ј. Обрадовић, К. Ј. Глишић, Н. Чолаковић, К. И Димитријевић, Ђ. С. Којић, О. С. Ставишић, М. Станојевић.