Učitelj

508 РАД ГЛАВНОГ ОДБОРА

у исто време да сврате и г. Милану Живковићу, благајнику и њему изјаве бла-

тодарност. Прочитано писмо управе сараорачког учит. збора, којим јавља, да су давали забаву у корист касе Учитељ. Удругења, — ПШрижљено к знању. ( овим је састанак закључен. Председник Деловођ, Гл. Одбора „Учитељ. Удружења“ К. И. Димитријевић. Урош Блалојевић.

Оверавају записник : Мис. М. Станојевић, Л. Ј. Обрадовић.

: :

ЧИТАОЦИМА

— ==

Свеска за јануар није изашла на време, него сада са свеском за Фебруар, с тога, што смо чекали да се озакони решење народно скупштине да се наш лист штампа бесплатно у државној штампарији, па то још ни до данас није учињено, и ако смо неколико пута молили г. министра да га поднесе Њ. В. Краљу на потпис.

Прва свеска (за мес. септембар) прештампана је. Сви претплатници који нису добили ту евеску, нека се јаве уредништву да им се пошље

Крајем мес. јануара истекао је рок претплате свима који су платили за пола године. Умољавају се еви ти претилатници да одма пошљу претплату и за П. полг., према особеном писму које им се шаље у овој свесци.

У овој свесци штампани су сви записници рада Гл. Одбора, и 04 сад ће се редовно штампати свако месеца свљ састанци, те ће читаоци моћи из њих видети ко се уписао за члана добротвора или утемељача и који су до сад обновљени зборови. О тога се то од сад неће штампати на нарочитом месту, као до сад.

Исто тако, од сад ће се редовно штампати свако новчицо примане, кад одговор о пријему. Уз ову свеску шаље Гл. Одбор такав извештај свега, што је примљено од !. Јула пр. год. до 1. Марта ове год.

Скрећемо пажњу читаоцима на записнике рада Гл. Одбора, јер су у њима одређене теме за идућу учитељску скупштину и расписани конкурси за психологију и методику.

Због великог материјала у овој свесци, изостале ву „Белешке“ и „Кретање учитеља“.