Učitelj

РАД РЛАВНОГ ОДБОРА 504

_Побротиметво“ друштво свију ђака Вел. Школе отвара „Омладинску Читаоницу“ и моли да им се лист „Учитељ“ бесплатно шаље. — Решено је : ла. им се дист „Учитељ“

бесплатно шиље. «4 овим је састанак закључен.

Председник . Деловођ, Та. Одбора „Учитељ. Удружења“ К. И. Дамитријевић. Урош Блалојевић.

Оверавају записник : Н. М. Чолаковић, Лаза Ј. Обрадовић.

27. Састанак, држан 17. ФЕБРУАРА 1894, год.

Били су: Ур. Благојевић, Л. Ј. Обрадовић, К. Ј. Глишић, Ст. С. Станишић, М, Станојевић, Ћ. С. Којић, Н. Чолаковић и К. И. Димитријевић.

Прочитан записник ХХУП. састанке Га. Одбора, и — Примљен.

Прочитава молба и документи Хранислава Петровића, порезника у пепвији из Крагујевца, којим моди за зајам у 100. дин. из благајне Учитељ. Удружења. Обећава, да исту суму врати у року од 10. месеци са интересом. — Решено: Да се по штатутима пе може давати зајам, ну само у нужди и даје се помоћ само члановима "удру“ жења, а он није сада редован члан удруж"ња.

Лазар Зарић, председник рамског учитељског збора јавља, да се уписао.за члана утемељача Радослав Стевановић, ученик П. р. осп. ше. у Градишту и улогу 50. дин. положко. И да је збор римски давао забаву у корист касе Учитељ. Удружеља. Шримљено ко знању с блатодарпошћу, и да се путем штампе изјави блатодар пост.

Васа Љубичић, уч. из Шапца скреће пажњу Гл. Одбора, да потражи од стадног окр. одбора подринског утемељачки удог у 50. дин. — Решено да благајници по овоме поступе.

Председник Гл. Одбора јавља, да су се руске редакције лепо одазвале Учит. Удруж. и послале су поједина дела на молбу нашег књижничара. — Решено :: Да им се дист „Учитељ“ за 1898-4, тк. годице уз благодарнос испошље.

6 овим је вастачак закључен.

Председнићв Деловођ, , Га. Одбора „Учитељ. Удружења“ К. И. Димитријевић. Урош Блалојевић.

Оверавају записник: Миж. М. Станојевић, Лаза Ј. Обрадовић.

98. Састанак, држан 20. ФЕБРУАРА 1894, год.

Били су: Ур. Благојевић, М. Станојевић, О. С. Станишић, Л. Ј. Обрадовић, КЕ. И. Димитријевић, Н. Чолаковић, Ђ. С. Којић.

Прочитап записннк ХХУП. састанга Гл, Одбора, п — Примљен.

Благајник подноси Гл. Одбору рачун о даватој забави 12. Фебр. т.г. у корист касе Учит. Удружења и нађено је да је било;

Прихода 1315,5) дин.

Расхода 698,65 дин; чист је приход 624,85 дип. — Шримљено је к знању.

Књижничар јавља, да има клишеа 9]. ком, и — Решено је: Да о њима књиж« пичар води бригу. 5

Заузимањем г. Лазе Пачуа, управ. Држ. Монопола, Браћа Алатипи поклонили су Учитељ. Удруж. 57). дин, у здату. Гл. Одбор налази да г. Пачу-у треба блатодарити, па с тога је — Решено: Да г. г. Урош Благојевић и Л. Ј. Обрадовић, оду лично т. Пачу-у и заблагодаре му у име Гад. Одбора и Удруженог Учтатељства кр. Србије.,

33%