Učitelj

126 УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ

И

Деловођа извештава. Гл. Одбор, да је писано г. Станиши Станишићу, учитгљу у Влашком Пољу, бив. књижничару Гл. Одбора, о избору чланова за Гл. Одбор. У исто време позван је да дође што пре те да преда књижницу, којом је до сада, руковао.

Даље извештаве се Главни Одбор, да. је писано и г. Кости Глишићу бив. благајнику Гл. Оддора, који се сада овде налази, да преда, Гл. Одбору рачуне и дружинску имовину, којом је до сада као благајник руковао.

У

Прочита се писмо г. Станише Станишића, бив. књижничара, којим извештава Гл Одбор да ће доћи 5 октобра ове год. да преда књижницу.

Прима се к знању.

у.

Деловођа извештава Гл. Одбор, да су до сада образовани зборови: шабачки, чачански, поречки у Д. Милановцу, посавски у 06реновпу, космајски у Сопоту, левачки у Рековцу и ресавски у Свилајнцу. Прима се к знању.

У

Прочита се писмо г. Ђоке Јовановића, учитеља у Параћину, којим моли Гл. Одбор, да му се из књижнице Гл. Одбора шаљу два чешка листа на прочитање.

Решено: да му се 2 чешка листа шаљу, с тим, да их по прочитању врати књижници Гл. Одбора.

УП.

Прочита се писмо г. Ристе Василића, бив. учитеља у Шапцу, којим моли да му се из касе учит. удружеља да на зајам 200 дин., јер је отпуштен из учитељске службе, а сиромах је и оптерећен је ситном децом.

По што се по правилима учит. удружења, не може давати за• јам из касе учит. удружења, одбор решава: да се не може Ристи дати тражени зајам.

МИ

Прочита се писмо Тодора Станковића из села Ђермана у Ст. Србији, којим моли, да му се из касе учит. удружења да помоћ за зидање школе и цркве у селу Ђерману.

Решено да му се на овај циљ изда десет дин. као помоћ.