Učitelj

ПРОЈЕКАТ ЗАКОНА 588

витеља, може имати засебан пододбор, а чланови свих пододбора, састављају главни школски одбор тога места, који се састаје према потреби ради договора о заједничким пословима.

Мл ЕХ

У чл. 21. тачке 2. измењује се овако:

2. Да даје потребно земљиште за школу, школско двориште и игралиште, и осим тога бар ', хектара за школску башту, коју ће учитељи заједно са ученицима правилно обрађивати а производ ће сам уживати. Башта мора бити ограђена.

ЕТО

У чл. 26. додаје се други одсек:

Министар може допустити појединим ошштинама да се ради подизања нових школеких зграда задуже код управе државних фондова или код других новчаних завода, па да тај дуг у одређеном року врате, стављајући годишњу отплату и интерес у о пштин ски буџет. Исто тако може министар допустити и појединим срезовима, да о заједничком трошку граде и поправљају школе у целом срезу.

Та ХЕРЕ.

У чл. 8) додаје се на крају нов одсек:

Старање о школским потребама и надзоравање школе према овим одредбама може школски одбор поверити једном од својих чланова као школском стараоцу пили месном школском надзорнику, који мора бити писмен човек

Чл ХЕ.

У чл. 81 додаје се на крају првога одсека:

А где има управитељ ту он даје осуство за три дана, Ну у оба случаја мора се о том известити школски надзорник ради накнадног одобрења. :

Чл ХОР

У чл. 89. у првом одсеку измењује се тачка друга овако:

Први пут казне се родитељи или стараоци опоменом, а после новчаном казном, и то по 0:20 дин. ва, један изостанак (чл. 88) у корист школске касе. Ко не може да плати, мора радити на општинеким друмовима, и то највише десет дана за једну школску годину.

Чала ХРУ,

Чл. 44. измењује се овако: Преко године бележиће учитељ свака два месеца оцене о у-

УЧИТЕЉ | 35