Učitelj

104 УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ

нове управе, чланове: редовне, помагаче, утемељаче и добротворе; 2, да скупљају претплатнике и на дружински лист „Учитељ“ и да се заузимају код школских одбора, да набављају „Учитеља“ за школске књижице; 3, да се заузму да дужници Учитељ. Удружења исплате дуг до ! јула идуће године по решењу ХП учит. скупштине; 4, извести их којих дружин. издања има на продају. теља“, те да распродају.

3. Учитељи и добротвори Учит. Удружење, који не могу од један пут положити улоге, могу то учинити у отплатама, али тако да своје улоге измире до ! јула идуће године а дипломе ће им се издати кад цео улог уплате.

4. Известити све зборове дасуу Надзорни Одбор изабрали: Пет. Никетић, Анта Голубовићи К. Андријашевић. О овоме известити и изабране и позвати их да и ове године своју дуж ност врше.

о. Зборским управама послати „Годишњак“ не распродају.

6. Члановима утемељачима и добротворима послати по 1 ком „Годишњака“ на поклон, члановима редовним и помагачима продавати у пола цене (за 0.560 дин. а нечлановима продавати по 1 динар комад. |

7. Свима зборским управама послати по 1 комад „Годишњака“ за зборске књижице.

8. Зборске управе да прегледају у „Годишњаку“ списак чланова и претплатника, па сваку неправилност, ако би је било, да доставе Гл. Одбору ради исправке.

9. Умолити зборске управе да од учитеља—ица, који нису иримали „Учитеља“ прошле године прикупе и Гл. Одбору пошљу П св, „Учитеља“ за 18945 год. што је нужно ради комплетирања „Учитеља“ за ту годину.

С овим је састанак закључен.

Председник Главног Одбора

Деловођа Мих. Јовић. |

· Стева У. Ђорђевић.

Прва, свеска послата је свима лањским претплатницима, и сваком који се јавио да ће бити претплатник. Ову свеску шаљемо само онтма, који су положила иреттлалау, јер се љист не моле ником слалам на вересију.

Уредништво

| живо ———

власник: Учитељ, Удружење УРЕДНИК: Д. Ј. Путниковић уч.