Učitelj

454 ПРИМЕР ЗА ПРЕДАВАЊБ РАЧУНА

Итд. Колико си корака избројио, Влајкор Двадесет, Ти, бавог Шеснаест. А ти Јовог Тринаест. Милане 2 Десет, Ти до плота2 Седам. Ко је најдаљи одавде 2 Влајко. Ке је најближи 2 Станко (код плота). За колико је корака Влајко даљи од Савер За четири. За колико је корака Јова даљи од Саве» За три, А за колико је (Јова) мање избројио од Влајка2 За седам. Вратите се сви овамо — осем Влајка! Изброј ти, Перо, половину корака, колико је Вл. избројио! Колико си избројао 2 Десет. Зашто десетр Изброј ти, Коста, половину корака од Пере! Колико си избројао 2 Пет. Колико је пута Пера мање корака избројио од Влајка Два пута мање. А колико је пута Коста избројио мање од Влајка 2 Четири пута, Колико је пута Пера више корака. избројио од Косте Два пута. А колико је пута Вл. избројио више од Костер Четири пута. За колико је корака Вл. даљи од нас но Коста За петнавет, А за колико је даљи но Пераг За десет....... 6. #

Ето, овако сам радио прошле године, и деца су волела тако да "рачунају. Шта више, кад год би казао да ћемо радити рачун, увек би ме молила, да радимо напољу на овај начин.

Напомена на крају првог одељка важе за све одељке овде наведене. Ради краткоће и ђачке сам одговоре кратко, непотпуно исписивао у овоме раду, што иначе, на практици не сме бити.

Дим. Д. Поповић.

——___Ф#ФУ—_—_—