Učitelj

ИЗМЕНА МЕРТА 309

среза темнићског, у овоме округу, отпадају села, која су назначена под бројем 6. – 8., Нишки округ. Окружна варош НИШ, са овим срезовима: а. алексиначни, из округа крушевачког . бањски, из округа тимочког . моравски, из округа крушевачког ниши, из округа топличког. Вел. Вртоп, Вел. Крчимир п

БН 15 су

Личје, из овога среза, додати су срезу власотиначком, у округу пиротском. д. сврљишки из округа тимочког.

9., Пиротски округ. Остаје као и до сад, само се срезу власотиначком, у овом округу, додаје она три села, назначена у броју ВА поду 2:

10., Подрински округ. Додаје се посавско- тамнавски срез са, овам местима : ·

Белотић, Вел. Бошљак, Дебрц, Јаловик, Каменица. Каона, Коцељева, Крнуле, Меховине, Прхово, Свилеува, Црниљево из среза поНИ округа истог.

· Подунавски округ. Додаје се орашки срез са овим местима:

Бел Оралије, Вел. Плана, и Крњево из среза јасеничког округа истог. Лозовик из среза смедеревског округа. истог. Мала Плана и Марковац из среза јасеничког округа истог. Милошевац из среза смедеревског округа истог. Нови Аџбеговац и Ракинац из среза јасесеничког округа истог. Сараорци из среза смедеревског округа истог. Стари Аџбеговац и Трновча из среза. јасеничког округа истог и срезу јасеничком, у овоме округу, додато је село Јагњило, из среза јасеничког, округа крагујевачког.

12., Пожаревачки округ. Остаје као и до сад.

13., Руднички округ. Остаје као и до сад.

14., Тимочки округ. Окружна је варош Зајечар у место Књажевца ; и додати су срезови: а., бољевачки и зајечарски из округа црноречког и тимочки, са овим местима:

Врбица, Кожељ. Краљ. Село, Мариновац и Ново Корито из среза, заглавског округа тимочког — а отпадају бањски и сврљилини срез, који су додати округу нишком.

15., Топлички округ. Додаје се прокупачки срез, са овим местима: Блаце, Вел. Плана, Губетин, Доња Речица, Драгуша, Житни Поток и Статовац из среза добричког округа истог — а отпада.

~ "нилини срез, који је додат округу нишком.