Učitelj

308 ИЗМЕНА МЕСТА

Члан 9. — Школски музеј биће свакоме отворен у дане, које одреди управа музеја договорно с Главним Одбором. За приступ у школски музеј могу се примати само добровољни прилози, који ће се трошити само на музеј.

Члан 10. — Ако би Учитељско Удружење престало, предаће се школски музеј министарству просвете на даље старање.

ИЗМЕНЕ МЕСТА

а

У КОЈИМА СУ ШКОЛЕ, ПРЕМА МАЛЈНОВИЈЕМ ЗАКОНУ О АДМИНИСТРАТИВНОЈ ПОДЕЛИ КРАЉЕВИМЕ СРБИЈЕ И ПРЕМА МАКМАДМИМ НАЈВИШИМ РЕШЕЊИМА У 1896 години.

!., Град Београд. Остаје као и до сад.

2., Ваљевски округ. Додаје се ваљевски срез са овим местима:

Бранковина, Драчић, Петница, Поћута. Рабровица, Ћелије из среза подгорског, округа истог.

8., Врањски округ. Остаје као и до сад.

4., Крагујевачки округ. Остаје као и до сад, изузев село Јагњило, у срезу јасеничком, које је додато срезу јасеничком у округу подунавском.

5., Крајински округ. Додаје се брзопаланачки срез са овим местима: |

Брза Паланка, Видровац, Вратна, Дупљани, Душановац, Јабуковам Јасеница, Кобишница, Короглаш, Мала Каменица, Малајница, Михајловац, Мокрања, Прахово, Радујевац, Самариновац, Слатина, Србовлах, Уровица, Штубик из среза крајинског окр. истог.

6., Крушевачки округ. Отпадају два среза: алексиначки и моравски и додају се округу нишком; а срезу расинском у овоме (крушев.) округу, додају се из среза темнићског, округа моравског ова места:

Бела Вода, Јасика, Коњуси, Кукљин, Шанац.

7., Моравски округ. Додаје се деспотовачки срез са овим местима: Бељајка, Вел. Поповић, Глоговац, двориште, Деспотовац, Дубока, Исаково, Медвеђа, „Плажани из среза ресавског окр. истог а из