Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 4971 | 35 = које су се до сад у министарству налазиле и расписом Јо препоручио ужи тељима и учитељицама, да ову установу потпомажу. На учитељима је сад да покажу, колико цене ову установу и овај споменик добротвора свог.

Писма и аманети за школ. музеј шаљу се преко Главног Одбора Учитељског Удружења. Учитељско Удружење има бесплатну поштарину у Србији, те је тиме олакшана преписка и шиљање ствари. Све,“ шло се 38 школ. музеј шаље ваља адресовати:

Главном Одбору Учитељског Удружења за школски музеј · БЕОГРАД.

Колико има Срба у Европи. — По најновијем немачком рачунању има у Европи 9,695.000 Срба. Према овоме излази, да Срби по броју заузимају осмо место међу европским народима, а. извесно је, да и у просвети нису посљедњи.

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ

и

а) Добротвори и утемељачи.

Главни Одбор Учитељског Удружења добио је из Бољковаца у окр. рудничком писмо, у коме се јавља, да су чланови нашег удружења: Милица и Савко Филиповић тамошњи наставници, за кратко време изгубили два сина:, Каицу И Предрага. Тужни родитељи, желећи дати видна доказа своје големе туге, а изгубљеним синовима подићи трајан помен, уписади су их за утемељача нашег Удружења и послали улог од 50 динара. |

Нека Свемогући Бог утеши уцвељене родитеље а од наше стране нека је топла захвалност на љубави према Учитељском Удружењу.

За чланове утемељаче са улогом од 50 динара уписали су се:

369. Светозар Рувидић апот. у Нишу, 363. Алекса Величковић учит. у Нишу, 364. Милева Васићева учитељица у Оснићу, 365. Милица Митровићева учит. у Бољевцу, 366. Атанасије Радојковић трг. у Сићеву, 367. Наста Вулетићка учит. у Смедереву, 368. Зорка Поповићна учит. у Смедер. 369. Милева Антоновићева учитељица у Смедереву.

Срдачна хвала на овом племенитом делу !

–——-- Уа