Učitelj

98 , УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ

ће уложити све своје силе, те да оправда поверење, како би Скупштина успешно посвршавала своје послове. Тако исто моли другове, дага и ониу томе помогну, а го ће учинити, ако се буду понашали на Скупштини и у својим говорима онако, кмко то и доликује српским учитељима.

Скупштина се одазва са: живео.“ -

Председник г. Љуб. Јовановић: Сад је на реду, да се изабере потпредседник. Конференција је иставла за потпредседника, г. Тому Тодоровића. Пита Скупштину, оће ли извршити избор акламацијом, или гласањем.

Скупштина реши: да се акламацијом избор изврши,

Председник г. Љуб. Јовановић ставља. на гласање : ко је за то да буде потпредседник г. Тома Тодоровић. = | .

Скупштина јадногласно реши: да подпредседник на ХЈУ Учитељ. Скупштини буде г. Тома Тодоровић. )

· Г. Тома Тодоровић моли Скупштину да избере на љегово место за подпредседника г. Ђорђа Којића, пошто он има слаб орган за говор.

Скупштина не прима разлоге г. Тодоровића и он заузе подпредседничко место, и заблагодари Скупштини на поверењу. ~

Скупштина се одазва са: „живео.“

Председник: Сад је на реду да се изабере 6 секрвтгра. По овлашђењу Скупштине кандидује: г. г. Мијаила Мијаиловића, Дим. Ф. Ћосића, Стев. Радовановића, Марка Матејића, Јулију Вуловићеву, и Дим. Стојановића. 5

Скушштина прима. ~

Председник : Сад је на реду, да се изабере 5 чланова, зл Извештаји Одбор и кандидује г.г. Ђорђа Којића, Димитрија Милентијевића, Вељу Павловића, Милана Радојковићђа и Милана Смиљанића. |

Скушнитина прима.

Председник: Сад је на реду, да се изабере 5 чланова за одбор за преглед пројекта. Кандидује г. г. Мићу Ивковића, Михаила, Стевановића, · Михаила Сретеновића, Ђоку Јовановића и Владислава Кнежевића.

Скушштина прима.

Председник напомиње, да ће сад почети у цркви благодарење и позива Скупштину, да сви корпоративно оду на. благодарење. Напомиње да би требало после. службе отићи код начелника окружног ради честитања рођен-дана Њ. В. Краља.

Скупштина се одазва са: уживео», и овласти, да председништво са неколицином — које председништво изабере — оду и честитају.

Председник напомиње, да би требало и телеграфским путем честитати Њ. В. Краљу рођен-дан. - :

Скупштина се одазва са: сживео.> Уједно овласти председниаштво, да оно напише и пошље честитку. ;

Председник: претходни састанак закључујем а други заказујем за данас у 3 часа по подне,

Крушевац, 2. августа 1897. - Председник ХГУ. Учитељ, Скупштине, Дежурни секретари : Љуб. Јовановић Дим. Ф. Ћосић Подпредседник, Мих. К. Миханловић Тома С. Тодоровић

Сверавају записник: Василије М. Терзић, Стеван Живојиновић, Мија Бошковић