Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 813

УШ

Председник кључког збора јавља, да још нису примили плату, те за то ни улог није послао. Молп да се шаље лист и да се збор објави у «учитељу».

Примљено к знаљу с тим, да се збор објави у друштвеном органу а лист не може послати без улога.

15

Благајник г. Обрадовић и г. К. Глишић реферишу глав. одбору, да је г. Илија Радосављевић бив. благајник погрешком сам себе задужио 110 дин, у новчаној књизи и предлажу, да му се новац врати.

Решено, да му се врати новац.

Х

Чита се писмо г. Др. Стев. Окановића о спреми за ускршња предавања из научне педагогије.

Главни одбор решио је, да о уређење сале и продаји карата воде бригу г. г. Вучовић и Сганојевић. У пола целе добиће карте — улазнице — ђаци Велике Школе, богословије, више жен. школе и учитељи који су са елужбом ван Београда. Новинари, чланови глав. одбора Професорског Удружења, чланови управе Српске Књижевне Задруге и чланови главног одбора Свештеничког Удружења, добиће улазнице. бесплатно. Г. Бакићу ректору Вел. Школе и секретару предаће улазнице г. Станојевић с молбом, да посете предавања. Г. Окановићу на личну употребу за пријатеље да се пошљу 25 ком. улазница. Сем тога бесплатне улазнице да се пошљу Г. Ректору богословије, управитељци В. Ж. Школе и Бориславу Тодоровићу.

Министра просвете и пркв. послова, началника, референта и секретаре позваће лично г. Окановић као чиновник министарства просвете

Х1

Председник гл. одбора г. Благојевић услед нагомиланог посла предлаке гл. одбору, да се одреди већи хонорар књиговођи и благајнику. Решено је, да главни одбор о хонорару учини предлог учитељској екупштини, а дотле да остане награда, као им до сада. Хи Г. Глишић предлаже, да се о ускршњем празнику награде поштари за тачно шиљање листа.

Решено, да им се изда из касе 16 динара.

Деловођ, - _ _ Председник, К. Г. Кретић. ђ Урош Благојевић,

ХХУГ Састанак 9 априла.1898 године Били су: У. Благојевић, Л. Обрадовић, Мих. Станојевић, К. Глишић, Јов. СО. Јовановић и К. Г. Крстић. / | Председник «Будућности, — дружине ђака учитељске школе пита

Главни Одбор, да ли би штампао у «учитељу» по који извештај о важнијем раду поменуте дружине: