Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 91

коме је предао улог за ту годину, али га овај није послао Главном Одбору, па моли Глав., Одбор да накнадно положи 18 дин., те да се уврсти за члана удружења и за 1895 —6. годину.

Пошто је г. Вићентијевић те године боловао, а пошто је и пре и после бодовања увек био члан удружења, Главни Одбор решио је, да може положити сада 19 дин. за 1892—6. годину. О овоме деловођа да извести г. Вићентијевић.

ХУ. Благајник г. Ђорђевић извештава Гл. Одбор, да је за славу Учитељског Удружења потрошено 308 дин. и 25 пара. Прима се к знању, с тим, да г. Ђорђевић изда из касе удружења још 42 динара послужитељима за труд.

ХМ

Уредник г. Соколовић пита Гл. Одбор, у колико ће комада штампати „Учитеља“, са колико табака и у којој штапарији 2

Решено је, да ве „Учитељ“ штампа у 1500 комада, да величина, листа буде као и до сада, цена да остане иста, а преведник са благајником и уредником утврдиће погодбу, у којој ће се штампарији штампати лист и са којом ценом, па да о томе известе Главни Одбор.

ХУП.

Рачуновођа г. Глишић пита Глав. Одбор, коме ће ове године да шаље лист бесплатно а коме у размену 2

Главни Одбор решио је, да рачуновођа шаље бесплатно лист свима којима је прошле године слао, а у размену пак да шаље оним редакцијама, које нашем уредништву шаљу своје листове.

ХУШ.

Уредник „дорице“ г. Сретеновић предлаже да се „Зорица“ штампа у. државној штампарији, јер штампарија изобиљује сликама, које су потребне за овај лист. Пита даље, у колико ће примерака штамшати „Зорицу,“ са којом ценом за преплатнике, и колики ће "бити хонорар за писце, који буду слали своје радове 2

Главни Одбор решио је, да се „Зорица“ штампа у државној штампарији у 6000 примерака. Да излази једанпут месечно у истом Формату као и до сада, и цена да остане иста. О хонорару ће доцније донети своје решење.