Učitelj

ј

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ А

П.

Преседник Гл. Одбора г. Максимовић јавља, да је добио више понуда од овд. штампара, који желе да се дружински лист „Учитељ“ штампа у њиховим штампаријама, и моли Одбор, да га саслуша, јер ће све понуде прочитати Глав. Одбору.

Пошто је најповољнија понуда г. Светозара Николића, штампара, Главни Одбор решио је, да се „Учитељ“ штампа у његовој штампарији са ценом од 290 дин. од свеске. Ближе пак одредбе о штампању „Учитеља“ утврдиће са штампаром уредник листа нарочитим уговором.

Ш.

Рачуновођа дружински г. Глишић предлаже, да се за чланове лавног и Надзорног Одбора повеже „Учитељ“ од прошле године на рачун касе Глав. Одбора.

Главни Одбор прима предлог г. Глишића и решава, да се за чланове Главног и Надзорног Одбора повеже „Учитељ“ о трошку Удружења.

ТУ.

Преседник Глав. Одбора реферише, да у записницима шеснаесте Учитељ. скупштине има више погрешака и неправилности, и наводи доказе за то. Такође и благајник дружинески г. Ђорђевић напомиње са своје стране, да је читајући записнике, наишао на више неправилности, па обојица моле Глав. Одбор, да саслуша записнике шевнаесте Учитељ. скунштине,и да учини исправке у питањима која су брзином погрешно стављена у записник.

Главни Одбор саслушао је записнике шеснаесте учитељске скупштине, и учинио је исправке у оним питањима, која су погрешно написана. Још је Гл. Одбор решио, да деловођа дружински препише. записнике, и) да их преда уреднику листа на штампање.

ЈУ.

Шеснаеста учитељ. скупштина решењем својим откупила је „дорицу“ дечији лист од г. Јовића за то: Главни Одбор решава, да г. Коста Ј. Глишић прими од г. Јо-

вића „дЗорицу“ и све остало што буде имало, па да о том подносе извештај, |