Učitelj

896 РАСПРАВЕ И ЧЛАНЦИ

УПУСТВО

БЕТА ЛОШ ЕГТАТКЕТМУ А. АЛОДЕТТХ ЛЛЕОЛА.

| Опште одредбе ЧЕ 1.

Да би се надзор над народним школама вршио правилно и под“ једнако, Министар просвете и црквених послова на основи чл. 86. закона о народним школама прописује ово упуство надзорницима народних школа. ·

Мт 2.

· Задатак је сталном надзору да мотри, да се рад у народним ликолама врши правилно, по закону и законским прописима и уред“ бама, а према захтевима модерне науке о васпитању.

45 5.

Према овоме сталан надзор је и административан и инструкти“ ван. Административном је задатак, да отклања све што би сметало раду школекоме и пази, да сваки тачно врши своју дужност према школи, а инструктивном, да поучава наставнике у свему ономе што они не би знали у послу своме.

Чл. 4.

Зато је надзорницима дужност, да што чешће обилазе школе поверенога им округа, и лично се уверавају о свему, и да прате уређење и напредак народних школа и у других образованијих народа.

~ ~ ЈЕ Прегледање школе Чл. 5.

По чл. 86. под 1. закона о нар. школама сваки је надзорник дужан да обиђе све школе свога округа најмање три пута у години, у почетку, у средини и на крају школске године. .

Чт 6. Свако обилажење надзорник врши изненада, без претходнога објављивања. Чт 1.

Сем ових главних предмета, надзорник може чинити и прекередне походе, у свако време, кад то нађе за потребно.