Učitelj

400 ; - РАСПРАВЕ И ЧЛАНЦИ Све ово надзорник ће, као и код прва два прегледа, записати и у своју бележницу, а одатле у годишње листе учитељске. Оцене се не бележе у упиеницу. |

“Чл. 26. Све примедбе на рад у школи наставнику се казује на само, а иикако пред децом, друговима или школским одбором.

На 26.

Овом приликом надзорник ће наредити како се имају држати испити, деца превести у старије разреде, и на шта при томе треба пазити.

28.

Надзорник ће се старати, да све школе, сва одељења и сви наставници раде редовно до самога испита, који има да буде на крају године школске.

.

Е 0 испитима 4. 29.

Испити ће се се вршити што свечаније, без хитње, журбе идугога задржавања и заморавања деце, али тако, да се јасно и тачно. види успех из сваког предмета и у свакога ученика.

Чл. 80.

_ На непитима ће свуда председавати управитељ или онај којега. | надзорник одреди, а присуствоваће председник, чланови или барем одређена два члана школекога одбора.

"О ИЈ.

Надзорник председава само у грађанским и девојачким школама, и продужним, где их буде, а остале у месту свога становања само обилази, надгледа и стара се да се правилно врше.

ЧЕ 32.

За сваки испит дотични наставник дужан је да спрема „испитну прозивницу“ или списак свих уписаниг ученика, с назначењем, где је који, бројем изостанака, ресултатом годишњих оцена и оценом владања.

: Чл. 33. -

По свршетку испита сви се учешици поделе на троје: 1) који начисто прелазе, 2) који начисто понављају п 8) који сумњом остају под сумњом. У ове последње долазе и они, који су спречени били да дођу на испит. Они имају право да полажу накнадно испит у почетку.