Učitelj

140

7. Учитељи и лекари да обрате већу пажњу на чистоту ученика, 8. Завести у народне школе гимнастику. Министарство да се постара за спрему наставника. Само министарство ове може спремити од млађих учитеља. Пн - 9. Да би се писменост што више · развила установити вечерње школе за неписмене. Учитеље за рад наградити а и друштво за школску хигијену и народно просвећивање помоћи ћеим у овоме. Б Председник скупштине захваљује г. Др. Марковићу на труду његовом око овог, по нас, веома интересном и корисном предавању и позива и скупштину да изјави г. Марковићу захвалност. Скупштина једнодушно заблагодари г. НАЈ са узвиком: | Хвала му, и живео: Састанак је закључен у 5: часова по подне.

Дежурни секретари, Председник. Скушштине - 5 Дим. Д. Марковић Миханло И. Милошевић. П. Александровић _

ТЕ седнице Главнор ( удбора. држана, 20. августа. 1905. год. Били су сви. чланови. присутни. Е

Прочитано писмо Мих. Станојевића учит. овд. којим тражи да одбор према решењу ово год. Скупштине одреди ЛВОЈИЦУ“ учитеља | да. ПрЕГ Лолу И Методику земљописа.

Решено Да се по овоме донесе решење кад се буџет одобри.

П

- Мих. Станојевић учит.. овд. моли Гл. одбор да му дозволи · да може из књижнице Мале Србадије узети на послугу слике Крунисање. Краљево, слику Краљеву и Престолонаследника ради штампања у његовој НЕ Српског Народа. | и - Решено Да му се дадне.