Učitelj

427

| 1 Прочитана је жалба г. Симе Михаиловића, учит, из Осанице, којом се жалу на неправду, учињену му од стране министарства просвете. Решено: да г. г. Мих. Милошевић, Мих Станојевић и Свет. Живковић, оду у министарство и виде у чему је ствар. Х. | Прочитан је акт г. Вел. Јокеића, учит. у Добрићу, којим шаље 7,85 динара скупљеног прилога од ђака за подизање изгореле гимназије у Скопљу. Примљено к знању. Да се пошаље Одбору. ЈЕ Прочитана је жалба Радомира Поповићи, учит. у Падежу којом се жали да не прима станарину. Решено: Да г. г. Мих. Милошевић, Мих. Станојевић и Свет. Живковић, оду у министарство и умоле за паређење да му се станарина исплати.

ХИ. По молби Василија Бандовића, бив. учитеља. Решено: Да му се изда пет (5) динара.

ХШ. Председник предлаже да се из касе друштвене изда извесна сума одбору за подизање нове гимназије у Скопљу. Решено: Да се изда педесет (50) динара.

ХТУ.

На предлог председника.

Решено је: Да се нарочитим писмом захвали бив. председнику ошштине г. Главинићу на старању за просвету а нарочито на подизању нових школа.

ј Ху.

Прочитана је молба једног учитеља српског из неослобођених

крајева, одлучено је да му се учини по молби.

ХУМЕ. После подужог разговора о положају млеђих учитеља и пензијама учит. породица. Решено: Да Глав. Одбор поново оде код г. министра просвете и умоли га да та два питања, што пре реши.