Učitelj

326 УЧИТЕЉ

1. По тражењу уредника „учитеља“ утврђепо коме ће се давати бесплатно „Учитељ“ у овој школ. години.

8. По тражењу благајниковом Главни Одбор одобрава да се исплати: Мил. Петковићу за намештање једне сијалице дин. 6.

Штампарији Давидовић за штампање писама за дом 126 дин., штампарији „Д. Обрадовић“ ,„ | . 1010 штампарији Савић и комп. за 10 клишета 10 дин.

10. По писму редакције „Штампе“ у Далмацији решено је да јој се пошље један примерак Учитеља а и од ње да се тражи један примерак „Штампе“.

11. По писму срп. књижара из Скопља г. г. Димитријевића и Прелића решено је да им се пошље један примерак „Учитеља“.

12. По писму Савке Ружић срп. учитељице из Гламоча, решено је да јој се пошље на повуку један примерак „Предавача“.

13. По писму Григорија Живановића управитеља осн. школа у Метковићу решено је: да му се пошљу 2 књиге „Напредак“ што су добиле срећке бр. 9889 и 25.471, које је он продао, па су их купци погубили.

14. Председник је повео реч о дужностима дневног контролора, па је по његовом предлогу решено: да сва примања и издавања благајне учитељ. удружења потписују дневни контролор и књиговођа.

15. На предлог Мил. Поповића да се рок конкурсу за пријаву помоћница за читанке у основ. школама продужи до 1. септембра 1911 год. Главни Одбор је решио:

Да ће се рок конкурсу продужити ако се 1. децембра т. Г. мало њих пријаве на конкурс.

16. Прочитане су измене правила Учитељског Удружења, које је усвојила ХХУП учитељ. скупштина, и предата уреднику „Учитеља“ да их оштампа у првој свесци, чиме ће она ступити у силу и важност према закону о удружењима.

Са овим је седница закључена.

Секретар, Председник Гл. Одбора, кив. Јовановић. Урош Благојевић.

УТ САСТАНАК Главног Одбора Учитељеког Удружења, држан 25. септембра 1910. г.

Били су: Урош Благојевић, Мих. Стевановић, Мих. Милошевић, Стев. У. Ђорђевић, Ђ. Којић, Мих. Станојевић, Мара Кокановићева, Никола Соколовић, Мих. Сретеновић, Свет. Поповић, Васа Симић, Јован Поповић и Жив. Јовановић.

1. Прочитано је писмо Грађанске Банке, којим тражи за зидање Учитељског Дома 15000 дин., пошто је по уговору озидано до сокла.

Решено је да се Грађанској Банци исплати 15.000 динара, пошто се о овоме чује мишљење надзорног инжињера.