Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 328

Овом приликом председник саспштава, да је писао Грађанској Банци да повећа број раденика на дому како би се исти ове јесени и покрио.

5. Књиговођа извештава Главни Одбор да је спремио сва документа и пријаву за зајам од Управе Фондова у суми од 50.000 динара.

3. Повела се реч о примању дужности дневног контролора и куповању још једне касе за благајну, па је решено:

Да у начелу остане у важности пређашња одлука Главног Одбора с тим: да се од 1. октобра т' г. установи дневни контролор и да ову дужност врше бесплатно сви чланови Главног Одбора по реду, сваки по месец дана, почев од Мих. Стевановића.

Нова каса да се не купује, већ да се све хартије од вредности држе у тревору, од чега ће кључеве држати дежурни члан. Кључеви од спољних врата касе држаће благајник.

4. Секретар чита записник У састанка Главног Одбора.

Главни Одбор прима записник.

5. Чита се писмо старешине манастира Лепчинског, који моли да се повереном му сиромашном манастиру, који је на гравици Србије, шаљу бесплатно „Учитељ“, „М. Србадија“ (по могућству „овезани) и сва издања Учитељског Удружења.

Главни Одбор решава да се том манастиру бесплатно шаљу од ове године „Учитељ“ и „М. Србадија“.

Са овим је седница закључена.

Секретар. Председник Гл. Одбора, ићив. Јовановић. | Урош Благојевић.

УП САСТАНАК Главног Одбора Учитељског Удружења, држан 2. октобра 1910. год.

Били су: Урош Благојевић, Мих. Стевановић, Ђ. Којић, Мих. Станојевић, Мара Кокановићева, Мих. Сретеновић, Свет. Поповић, Стев. У. Ђорђевић, Пера Ђурић, Ник. Соколовић и Жив. Јовановић.

1. Секретар чита записник У састанка, који Главни Одбор прима.

2. Чита се писмо Свет. Хаџића учитеља, који извештава, Главни Одбор да је скупштина округа нишког ставила у буџет ва 1911. годину 500 дин. на име помоћи за подизање „Учитељског Дома“.

да овим се чита писмо начелника крагујевачког округа и учитеља Милут. Николића, који извештавају да је скупштина крагујевачког округа ставила у буџет за 1911. такође за Учитељски Дом 300 динара.

Најпосле је прочитано писмо и М. Рабреновића учитеља, који извештава да је и скупштина подринског округа ставила у буџет 300 динара за Учитељски Дом и тиме постала добротвор истога.