Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 329

– Тако исто даваће се и у будуће окр. реферертима и повереницима по 10%, од вересије коју они прикупе.

т. Свет. Поповић предлаже да се попуне упражњена, места у Главном и Надзорном Одбору.

Главни Одбор решава да се 16. ов. мес. сазове целокупна управа удружења да изврши избор на место оних чланова који су дали оставке.

У исто време Главни Одбор решава да се поднете оставке чланова управе изнесу на решење пред целокупну управу.

8. Пошто је издатак у 10 динара од 10. августа 1907. год. учињен на рачун удружења, а за спрему за путовање учитеља, Главни Одбор решава да се овај издатак, на који је издао квиту Мих. Станојевић, — расходује.

9. Према извештају Пере Ђурића Главни Одбор решава:

а) Да г-ђа Јелена Ратарчева пошље на увиђај и оцену овој понуђени рад — народне шаре из Јасенице:

6) Да се једно оделење у коме је школ. музеј уступи уметничком друштву „Лада“ за изложбу, с тим да друштво врати удружењу то оделење у истом стању у коме ће му се предати:ли

в) Да се школ. музеју у Лесковцу не може дати ни један објекат из дружинског школ. музеја, пошто ни овај музеј нема дупликате свих објеката већ само минерала и руч. радова.

Са овим је седница закључена.

Секретар, Председник Гл. Одбора, Жив. Јовановић. Урош Благојевић. П САСТАНАК Управе Учитељског Удружења, држан 14. октобра, 1910. год.

Били су: Урош Благојевић, Илија Радосављевић, Мих. Стевановић, Стев. Зарић, Никола Соколовић, Мара Кокановићева, Савка Радичевићева, Мих. Станојевић, Мах. Сретеновић, Дим. Пауновић, Јов. Вуксановић, Ђ. Којић, Васа Симић, Овет. Поповић, Стева У. Ђорђевић, Мил. Луковић, Мил. Радоњић, Овет. „Кивковић, П. Ђурић, Гвозден Јовановић и Жив. Јовановић.

1. Председник Главног Одбора саопштава да је комисија, која. је прегледала дом, нашла да сву штету и трошкове око рада, комисије сноси предузимач, пошто је надзорни инжињер био у праву што је обуставио рад.

2. Секретар чита записник [седнице управе, који се прима.

8. М. Стевановић и Сретеновић реферишу да је уредништво „Политике“ тражило 12 динара од ступца на ТУ страни за штампање приложника за дом, а уредништво „Дневног Листа, 1:/ дин. за половину ступца на Ш страни.

Управа решава да се имена приложника штампају у „Днев. Листу“, а о овоме да се објави у „Учитељу“.

4. Председник позива управу да донесе своје решење о оставци чланова управе: Ђорђа Јовановића, Грујице Аџемовића,