Učitelj

380 УЧИТЕЉ

Милутина Станковића, Анте: Стојиљковића, Драгутина Младеновића, Димитрија Глигорића, Пере Лукића и Драгутина Михаиловића. Поводом овога Мих. Станојевић тражи да Управа Удружења штампа исправку на изјаву петорице чланова управе, који су дали оставке и који су изјаву штампали у „Одјеку“.

Управа удружења, после дуже дискусије о овоме, решава:

а) Да се Ђођу Јовановићу, Милутину Станковићу, Грујици Аџамовићу, Анти Стојиљковићу, Драгутину Младеновићу, Дим. Глигорићу, Пери Лукићу и Драгутину Михаиловићу уваже оставке на чланство управе; '

Уваживши оставке пом. члановима управе, управа је изабрала у Главни Одбор: Николу Чолаковића, Крсту Јонића, Милеву Антоновићеву, Мих. Цветковића, Станишу Станишића, СОветозара Обрадовића и Стојадина ПО тровића а у Надзорни Одбор: Светислава Ивковића.

5. Михаило Станојевић пита где ће се штампати садржај „Учитеља“ за 26 година, од прве године његова излажења до 95 године, који је он спремио по решењу Гл. Одбора.

Управа решава да Мих. Станојевић и Мих. Сретеновић нађу штампара, који ће најјефтиније штампати, и погоде.

Са овим је седница закључена.

Секретар, Председник Гл. Одбора, „кив. Јовановић. Урош Благојевић.

ПТ САСТАНАК Управе Учитељског Удружења, држан 28. октобра 1910. год

Били-су : Урош Благојевић, Илија Радосављевић, Мих. Станојевић, Мих. Стевановић, Мих. Сретеновић, Отев. Зарић, Милутин Радоњић, Ст. У. Ђорђевић, Крста Јонић, Ник Чолаковић, Ђ. Којић, Стојадин Петровић, Свет. Поповић, Гвозден Јовановић, Светозар Обрадовић, Васа Симић, Пера Ђурић, Савка Радичевићева, Милева Антоновићева, Жив. Јовановић и Гоозден Јовановић..

1. Секретар чита записник П седнице, који управа прима.

9, Мих. Станојевић чита обавештење, које треба дати на изјаву оних чланова управе који су дали оставке и ову штампали у „Одјеку“.

После мање дискусије примљен је први део обавештења који је предложио г. М. Станојевић, а место осталог дела тог обавештења усвојен је додатак г. М. Стевановића: „На остала субјективна оцењивања изнета у изјави, управа Учитељ. Удружења неће да одговара, јер је рад скушштине познат свима учитељима из скупштинских записника“.

3. На предлог председников одређена су лица која ће израдити списак оних Београђана, који немају деце, а којима треба, послати нарочита писма за прилог за дом.

Ова писма штампати још онолико колико потреба захте.