Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 335

Ако не могадну сазнати у Министарству Просвете да, се нађе начин да се што пре сазна које су те измене.

10. По писму Грађанске Банке решено је:

Да се Грађ. Банци да 20.000 дин. на име П рате за дом, пошто се о томе чује мишљење надзорног инжињера.

11. Пошто су правила Учитељског Удружења измењена решено је да се прештампају у 1000 примерака. >

Коректуру ће водити Ђ. Којић.

Са овим је седница закључена.

Секретар, Председник Гл. Одбора, „Тив. Јовановић. Урош Благојевић,

ХШ САСТАНАК Главног Одбора Учитељског Удружења, држан 16. новембра 1910. год.

Били су: Урош Благојевић, Мих. Стевановић, Михаило Станојевић, Милева Антоновићева, Мих. Оретеновић, Ђ. Којећ, Ст. У. Ђорђевић, Ник. Соколовић. Светозар Обрадовић, Светислав Поповић, Васа Симић и Жив Јовановић.

1. Секретар чита записник ХПГ седнице, који се прима.

9. Благајник извештава Главни Одбор да је Грађанској Банци исплатио на име | рате за подизање дома 20.000 динара, пошто је за то добио мишљење и од надзарног инжињера.

3. Даље благајник извештава да су пронађене оних 86 срећака удружења, које је Надзорни Одбор расходовао као изгубљене. Исте су биле послате Светозару Хаџићу учитељу а превиђено је било да се забележе, и он их је већ исплатио.

Главни Одбор прима к знању.

4, Ђ. Којић пита шта ће се радити са Жиком Радосављевићем учитељем, који још није, по свом обећању датом скупштини, измирио удружењу свој дуг у 120 динара.

Главни Одбор решава да секретар упути писмо Ж. Радосављевићу и да га опомене да у року од 10 дана исплати дуг, јер ће се у противном тужити.

5. Главни Одбор констатује да на објављену лицитацију за продају куће, 14. ов. мес. није дошао ни један лицитант.

Стога Главни Одбвр решава да се не расписује друга лицитација, већ да сви чланови настану да нађу купца ва кућу, па ће Управа удружења одредити коме ће се и по коју цену уступити кућа. –

6. Мих. Стевановић извештава да је био код референта за осповну наставу, па пошто ни он није могао дати спремљене из“ мене за закон о народним школама, молио га је да изради код г. Министра Просвете пријем одређених чланова Главног Одбора. Но како овај пријем још није израђен, предлаже да целокупни Главни Одбор иде г. Министру, да му поднесе све резолуције ХХУП Учитељске скупштине о изменама у закону о народним