Učitelj

96 УЧИТЕЉ

Члановима Учит. Удружења.

Главни Одбор Учитељског Удружења поверио је нама уређивање нашег дружинског листа „Учитеља“ за идућу шк. годину.

Ми ценимо ово другарско поверење и одликовање и потпуно појмамо сву тежину и значај овога посла, па баш за то се овим и обраћамо свима члановима нашег удружења.

Да „Учитеља“ одговори што боље свом циљу — обрађивање педагошке науке и расправљање наших просветно-школских питања — потребна је и ваша сарадња. Ми смо ради да „Учитељ“ буде огледало наше спреме и вредноће, наших школских и у опште просветних прилика. Ми хоћемо да он буде тумач учитељских мисли и жеља. Ми желимо да „Учитељ“, на тај начин, сложи све чланове, и да се из њега, као из какве трубе, чују сви гласови — на послетку — у један сливени, а нарочито сада, кад су реформа основне наставе и поправка учитељског стања на дневном реду.

За свето само наше снаге су недовољне. За то је „Учитељу“ потребна сарадња свих чланова Удружења. За то се овим обраћамо свима члановима молећи их за помоћ у овом послу. Чланци се хоноришу. _

Свакоме сараднику оставља се слободан избор тема за писање. Напомињемо само то, да би требало обратити већу пажњу на писање угледних пракшичних предавања, којих последњих година није било у „Учитељу“, —- а ми мислимо да су она потребна“. Млађи учитељи у овоме треба да се покажу. Исто тако и забавна део, из учитељског живота, доносиће се у листу.

Редакциони Одбор „Учитеља“.