Učitelj

Нов КОР ОЛНОЈВ 554

Чланови утемељачи

уписани у 1911-12 год. са улогом од 50 дин.

Ђорђе Т. Благојевић, учитељ у Тешици

Ратко Жунић, учитељ у Мокри

Драгољуб Ђ. Петровић, учитељ у Мијатовцу Чедомир Вучићевић, учитељ у Ћириковцу Живка С. Бунушевац, учитељица у Врањи Милева В. Милојковићка, учитељица у Жагубици

о У

НЕКРОЛОГ.

+ Владимир Б. Поповић

УЧИТЕЉ У КРУПЊУ

На дан 12. новембра 1912. године преминуо је у Крупњу одличан народни учитељ Владимир Б. Поповић. За 21 годину, 1 месец и 18 дана, колико је пок. Влајко имао сталне учитељске службе, он је међу друговима стекао одлично место, а тако исто и поштовање међу грађанима варошице Крупња, у ком је месту провео пуних 15 година Масасвета окупљена на сахрани пок. Влајка најречитије казује колико је поштовања у Крупњу уживао пок. Влајко.

Пок. Влајко одликовао се својим врлинама које красе добра човека и народног учитеља. Био је вредан радник у школи. Просечан резултат његова рада по годишњим оценама износи за 21 годину +. Увек је био веселе нарави, пун шала, поштења и ретка карактера. Његов рад у школи и ван ове служио је свагда за пример. Предан послу и позиву коме се посветио, пок Влајко стојички је сносио све недаће и тешкоће у животу и радећи неуморно, истрошио је своју слабу учитељску снагу и подлегао смрти, не дочекавши да своју децу изведе на пут, и ако је извео 21 генерацију школске дечице.

За собом је оставио жену и петоро деце од којих му је најстарији син Душко прошле године свршио матуру са одличним успехом и сада учи машинску технику.

Бог да му душу дрости!