Učitelj

УЧИТЕЉСКО УДРУЖЕЊЕ 917'

П. Пашића. Одлучено је да говор г. Пашића препише г. Гв. Јовановић а председник Главног Одбора да га однесе г. Пашићу на.

проверу. Ш.

По акту Бр. 607, примљено је к знању обнављање моравског Учитељског збора у Жабарима.

ЈУ.

По акту Бр. 608. Главни Одбор, на основу правила, нема могућности за давање ванредне новчане помоћи. О давању ванредних поклона, кад су чланови у нужди, решава управа облас. збора.

У.

Примљен је к знању позив Кола Срп. Сестара на парастос изгинулим и умрлим борцима у оба прошла рата, који се приређује 25. ов. мес. у Саборној Цркви.

После измењаних мисли о текућим дружинским пословима, . овај састанак је закључен.

Секретар Председник Мил. Ђ СТАНОЈЕВИЋ _ Урош БЛАГОЈЕВИЋ

4

МТ САСТАНАК ГЛАВНОГ ОДБОРА УЧИТЕЉ. УДРУЖЕЊЕ ОД 30. НОВЕМБРА. 1913. године.

Били су присутни: Дим. Соколовић, Ст. Станишић, Гв. Јовановић, М. Ђ. Станојевић, Дим. Лазаревић, Чед. Тодоровић, Драг.. Младеновић, Мих. Сретеновић, Ант. Младеновић, Ст. У. Ђорђевић, Мих. М. Станојевић, Милутин Станковић, Ник. Михаиловић.

.

По захтеву благајника, а на основу поднетих требовања од. стране: уредника, секретара и књижничара, одлучено је: да се набави хартија за службену преписку Удружења са штампаним заглављем „Учит. Удружење“ како на хартији, тако и на кофертима. Тако исто да се набави хартија за писма од стране уредништва. „Учитеља“ са заглављем „Уредништво Учитеља“.

П. :

По писменом реферату благајника одлучено је, да се из дружинске благајне могу исплатити ови рачуни: !. Мирковићу-Лучићу,. трговцима за три куб. мет. дрва, пренос и сечење 67 дин, 2. Душану Јосифовићу за марке, моноп. признанице, рачуне и дописнице 30:65 дин., 3. Пошти за накнадно експедирање „Учитеља“ 190д..

Ш. По акту Бр. 615. одлучено је, да се један примерак „Учитеља“ шаље бесплатно у Цирих словенском савезу студената учитеља.