Učitelj

918 УЧИТЕЉ

М.

Пв тражењу експедитора одлучено је, да се набаве све књиге које су потребне за уписивање претплатника дружинских листова „за скупљање вересије.

Х. Уредници: „Учитеља“ и „М. Србадије“ реферишу, да ће због "штрајка штампарских радника излазак листова задоцнити. Прима се к знању.

МЕ.

Да би се вересија од претплате што више прикупила, одређени су г.г. Милутин Станковић; Анта Младеновић и Дим. Пауновић, који ће тај посао, око прикупљања вересије вршити и за свој "труд као награду добити 20% од наплаћене вересије.

МП.

Да би Учит. Удружење што боље одговорило својој дужно„сти као просветно културна установа, одлучило је, да се нарочитим образложеним писмом умоли Господин Министар Просвете за извесну новчану помоћ.

У томе циљу, поред писмене молбе, и лично ће отићи Гослосину Министру Просвете гл. Урош Благојевић; Дим. Соколовић и Милутин Станковић.

УШ.

Саслушан је реферат гл. Станише Станишића и Мих. М. Станојевића о посети код г. Новаковића и о његовом мишљењу. 'Примљено к знању с тим, да се преда уреднику „Учитељу“ ради штампања пошто се претходно поднесе г. Новаковићу на прочитање.

С овим је овај састанак завршен. ,

Секретар Председник Мил. Ђ. СТАНОЈЕВИЋ Урош БЛАГОЈЕВИЋ

Учитељи — хероји

Т Драгољуб Симић учитељ, резервни наредник, погинуо 18. јула 1913. год., на Дренку, у борби са Бугарима.

Пок. Драгољуб Симић родио се 10. јануара 1882. године, у "Цветкама, окр. рудничког, где му је отац био учитељ. Рано је "остао без оца. Ограничен, после смрти очеве на врло слабу пенчију, са матером и братом, пок. Драгољуб се доста намучио шко-лујући се. По свршетку учитељске школе, примио се тешке учи-

СЕ