Učitelj

„Мова Зова“

Тако ће се звати Календар-Алманак за 1925. год., у коме ће изаћи првокласни књижевни ралови најистакнутијих јавних радника Срба, Хрвата и Словенаца. · .

Овај јединствени календар биће право огледало наших интелектуалних великана, а читалачкој публици како вароши тако и села, служиће као општи зборник праве душевне хране и стварве забаве и поуке.

У забавни део „Нове Зоре“ ућиће књижевни радови који су примљени по расписаном јавном конкурсу, а који су поред великих на' рада, хонорисани песме по Дин 1 и 2 од речи, а проза Дин. 1 и 2 од ретка. Док радови, из области економско-привредне, права и политике, историје, наро-ног вдравља, школе, цркве, уметности, књижевности, критике, социјологије, као и остадих научних грана писани су од људи, чије је знање стекло опште признање.

„Нова Зора“ представљаће дело од првокласте књижевно научне вредности, и као таква попунити једну правнину која се за цело време до данас осећала, - .

Кад се напомене, да ће издање „Нове Зоре“ стати издаваче 1,000.000 динара, биће свакоме јасне, да је учињено све, да се читалачка публика задовољи. .

Растурање „Нове Зоре“ вршиће се преко: нарочитих повереника,

епа се издгвачи надају, да ће се и T.F, Учитељи-це свесрдно заузети јоко овог културно-просветног посла.

Нур rpm aa ma O IO OPE

„УЧИТЕЉ“ излази на крају сваког месеца (од септембра д' јула) свескама од 5—6 штампаних табака. 5 Цена му је за Краљевину С. Х. С. 60 динара годишње, Учитељи чланови Учит. Удружења добијају лист за 40.дин. а ђаци Учит. Школа и педагошког оделења у пола цене. Цена је за остале земље 60 франака. Претплата се може послати и на пола године али је претплатник обавезан да лист држи целу годину. | Претплату ваља слати Благајни Гл. О (Учитељски Дом) Београд, или уредништву „ нику Мих, М. Станојевићу, Смиљанићева 35.

дбора Учит. Удружења Учитеља“, а рукописе: уред-

Огласи на корицама као и нарочити додаци плаћају се по погодби,

Власник за Учит. Удружење Уредник

Ј. С. Учитеља МИХ. М. СТАНОЈЕВИЋ МИЛУТИН СТАНКОВИЋ Смиљанићева 35, Београд