Učitelj

854 Учитељ

и правници наћи ће у њему потребна обавештења о логичким методама њихових струка.

Дело ће изнети око двадесет штампаних табака велике осмине и стаје у претплати 100 дин. Претплата, која се полаже унапред, може се положити и у две месечне рате од 50 дин. Скупљачи претплате, који скупе најмање десет претплатника, добијају 10% у новцу или у књигама.

Претплату треба слати на адресу: Г-н Милан ORO. проф. гимназије, Свилајнац.

2-ог Маја, 1928.

Граматика српско-хрватског језика за |||! разред средњих школа од Живка Н. Стефановића, професора П Мушке Гим-

назије у Београду; Београд; 8% стр. 96; цена 15 дин. Одобрена.

и препоручена од Главног Просв. Савета и Мин. Просвете (СБр.

563 од 30. јуна и СНБр. 25005 од 24. јула ове год.). — Ова је

књига израђена на модерној научној основи и по индуктивном методу, који је — и ако новина у нашој граматичкој литератури = наишао на врло повољан пријем код наставника српско- хрватског језика и књижевности у нашим средњем и стручним школама

(„Српска граматика за ученике стручних и средњих школа" до-

живела је три издања). — Од истога писца, израђени на истој основи и индуктивним методама, изишли су и ови уџбеници „Граматика српско-хрватског језика за | раз. средњих школа" (8'; стр. 94; цена 12 дин.) „Граматика српско-хрватског језика за П раз. средњих школа" (8%; стр. 112; цена 15 дин.) и „Српска граматика за ученике стручних и средњих школа" (Ш допуњено издање; за сва 4 разреда; 8"; стр. 224; цена 30 дин.). Велика „Српска граматика" веома је подесна за учитељске, грађанске, трговачкозанатске и друге стручне школе и течајеве, за што има одобрење Главног Просв. Савета и Мин. Просвете (одн. Мин. Трговине и Индустрије).

Г) БИБЛОГРАФИЈА

Д-р Миливоје Сарван, Значај сунца, воде и ваздуха за дечји организам. Књижарница Фрање Баха, Београд, 1928 г. Цена 20 дин.

ја

па

јан а ње.

Раса РАИ БЕН Ване Нава аи а: