Učitelj

УЧИТЕЈЊИМА М ЂАЦИМА ШП М РАЗРЕДА

Министарство просвете препоручило је ових дана „Сељачки буквар ТУ. бр, 19492/38 као неопходно потребно и важно народно штиво. Та препорука заснива се на мишљењу најбољих стручњака 1! лавног просветног савета, С.бр. 3003/36 који су ови израдили после пажљивог проучавања свих наших досадашњих бројева пи издања. То мишљење за нас је најбоља награда и пошстрек за будући рад и истовремено наша најбоља сведоџба. Поред осталог просветни стручњаци су казали о „Сељачком буквару“ и 080:

· Овакав рад и овакав задатак „Сељачког буквара" стоји у најтшешњој вези са просвешно културним радом појединих позива и појединих установа на селу. Учитељ, свештеник, агроном, лекар, марвени лекар, затим школе, читаонице, задружне установе, пољопривредне подружнице и тако даље претстављају лица и установе чија је делатност такође упућена мање више у истом правцу. Један овакав часопис често би им пружио прилике да свој рад координирају, регулишу или поведу бољим путем. Било би стога врло добро да свиони дођу у што тешњи додир баш преко овог јединог часописа код нас. За ово се, међутим, пружа довољно прилике, јер је исти, поред обилног градива, још и веома јевтин.

Оваквих часописа има свуда у иностранству, и то обично у много већем броју него код нас. Сви онпђ уживају не само препоруку већ врло често и обилну материјалну помоћ. „Сељачки буквар“ једини часопис такве природе код нас, не би требао да чини изузетак од тога и да у том погледу остане усамљен. Треба имати на уму да су све овакве намере племенште а рад да је до крајности незахвалан. Сматрамо стога да га треба препоручити свима и свакоме, а нарочито основним школама, бановинама, управитељима школа, учитељима, сеоским књижницама, читаоницама, пољопривредним задругама, пољопривредним подружницама и тако даље...“

Поруџбине са 19 дин. годишње слати на »Сељачки буквар« Чековни рачун 54:256 Карађорђева 61 — Београд

–шђђ-––--––– –——