Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

о ИН ИВ ПА ПИ и на Ел и bi ie

29. Крчмарина 18582. 199

На свакој марци наштампано је, на која се пића има да удари, за коју количину и колику вредност предетавља. (О тога ће власти свагда лако погодити какву крчмаринеку марку пи од које вредности ваља на известан сасуд с пићем ударити.

Члан 10.

Крчмаринске марке, тако су велике, да потпуно покривају чеп, а са ивицама и један део од дуга. Морају се задепити тако да се чеп не може отворити а да се марка не повреди. На врању пак удараће дотичне власти свој печат у црвеном воску, тако да се без повреде печата не може врањ отворити. На џечату мора бити изрезано : дан, месец, година и назив власти која печат удара.

Овај печат чуваћђе и за њега одговарати онај коме је вршење закона о крчмарини поверено.

За флаше биће крчмаринскг марке на дугуљастој хартији наштампане тако да се преко запушача с једне и се друге стране лепе.

Члан 11

Да је једна марка већ употребљена, видеће се отуда што ће онај чије је пиће написати на средини њеној дан, месец, годину и место прилепљивања па јошт метути своје ручни потпие. Који би хтео у место свог потписа да употребљује печат за ову цељ тај ће јавити надлежној Власти и код ове депоновати снимак печата, који ће служити за уништај крчм. марака у његовој трговини или радњи.

Власт пак, кад ради вршења контроле прегледа судове у којима је пиће, дужна је печатом,

ВБОРНИК ФИНАНСИЈСКИ 9