Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

16% 89. Трговачки уговор Момо

Члан ЈХ.

Што се тиче царинске експедиције естпаша, који плаћају царину по вредности, с увозницима и производима једне земље поступаће се у другој, у свима односима, као и с увозницима и производима најповлашћеније земље.

Члан Х.

Одредбе претходних чланака о поступку као 6 најповлашћенијим народом неће важити за олакшице које је учинила или које би доцније могла учинити једна од двеју држава другим суседним државама у локалном промету између пограничних округа својих.

Члан ХЕ

Што ее тиче својине фабричких марака, еспапских белега или етикета, индустријских цртежа или модела, поданици обеју земаља уживаће у другој земљи иста права као и поданици њени, по прописима који о томе важе.

Ова одредба имаће потпуну важност своју кад обе силе уговорнице, узајамним декларацијама, определе Формалности, истуњењу којих биће подложно уживање права која једна или друга страна даје поданицима својим.

Члан ХО.

C бродовима, српским и њиховим товарима у Грчкој и с бродовима јелинским и њиховим товарима у Србији, поступаће се у свима односима, ма у коју луку они приспели, п ма од куд били и ма куда ишли товари њихови, онако исто