Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

Србије. и Па 1882. 167

Члан МЕ.

Што се тиче количине и наплате увозне и извозне царине, а тако и провоза, поновог извоза. магазарине, локалних дажбина и царинских Формалитета, обе високе стране уговорнице обавезују се да ће једна другој дати да се користује сваком повластицом или мањом таксом на увоз или извоз артикала, који нису поменути у овом уговору, које би једна или друга дала трећој којој сили. Према томе свака олакшица или повластица која би доцније била дата којој трећој сили одмах ће, тим самим, и без икаквих услова важити и за другу страну уговорницу.

Члан MIT.

(0 производима земље или индустрије српске који се увозе у Грчку и с производима земље и индустрије. грчке који се увозе у Србију и који су намењени било за унутрашњу потрошњу или за смештај, било за попови пзвоз или провоз, поступаће се подједнако и они неће бити подложни другим ни вишим дажбинама него што их дају производи најповлашћенијих народа.

Члан VIII.

Еспапи ма какве природе, који долазе из једне од двеју земаља илп улазе у њих биће узајмице изузети у другој земљи од сваке провозне царине, било да се провозе директно или да се за време провоза стоварују, смештају и на ново товаре, не крњећи тим нарочиту уредбу која, би се могла завести према предвиђеним одредбама члана У.