Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

180 45. Трговачки уговор памеђу

IDE

Сваки увозник аустроугарских еспапа има

права да тражи да царину плати по уговорној тарити или по општој тариФи или по уговору између Србије и Велике Британије или по повластицама које би се дале другоме коме народу. То бира он. МИ зато он у декларацији и ваља да, назначи: по којој тариФи или по коме уговору хоће да му се сспап царини. Ко то не изјави, еспап ће му се царинити по уговору с АустроУгарском. 2.

На све еспапе пореклом аустријске или угарске, кад се увезу у Србију, па увозник не би затражио да се користи општом тарифом или уговором 6 којом трећом државом (тачка 1.), нити би увезени предмет долазио у ред оних који су побројани у прилогу Б, нашлаћиваће се на име увозне царине онолико колико је одређено уговорном тарифом т. ј. прилогом А. Пошто су су пак возови за жељезнице, камени угаљ и ћумур, материјал за железнице, од гвожђа или челика, тесто течно или тврдо за прављење артије,

машине и делови машина од метала, дрвета, или

каквог другог простог материјала за индустрију, ванате, земљорашњу и т. M. ослобођени од царине (бројеви тарифе 5. 8. 12. под г., 15. под а, 17.), на њих се у име тога неће ништа ни наплаћивати.

о

о.

Има извесних предмета којима су у погтраничном промету учињене извесне олакшице.

Који су то предмети означено је у тачкама 1. 2. 8. 4. и 5. Геог одељка прилога Б. Кад се дакле ти еспапи унесу у Србију, с њима ће се, што се тиче наплаћивања царине, поступати онако како је тим тачкама одређено.