Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

184 45. Тргопачки уговор памеђу

чевачке околине, сматраће се као да је из других предела аустро-угарске државе, па ће се с тога на њ и наплатити на име увозне царине по 6 динара од 100 килограма.

Поднесено уверење ваља такође прикључити документу по коме је експедиција вина извршена.)

8.

Како ће се и колико даре одбијати на еспап, за који су одређене специфичне царине, прописано је у уговорној тарифи, (прилог А) крај сваке дотичне групе.

Но ако би увозник хтео, да му се правом мером определи чиста тежина еспапа и царина на ту тежину наплати, ђумрук ће тако и учинити. У овом случају увозник је дужан да еспап најпре постави у такво стање да ђумрук може мерењу без сметње приступити; не учини ли то, ђумрук ће дару одбити онако како је тариФом утврђено. .

Обраћам међу тим нарочиту пажњу ђумрука на 6. број уговорне тариФе одељка |. где је наређано, да се на вино у бурадима и дестилисана, иширитуозна пића тамо означена дара одбија само на двогубу бурад; на једноставну дакле бурад с вином и дестилисаним шпиритуозним пићем неће се никака дара одбијати, него ће се одређена царина наплаћивати на тежину које вино и шпиритуозно пиће буде заједно с бурадима изнело.

Тако исто неће се никаква дара одбијати ни код брашна и млинарских производа, таксираних 2. бројем тариФе: даље: код дрвенарије просте и

1) Допуњена 18. новембра 1882.