Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

Србије п Аустро-Угарске 1582. 1855

намештаја што је обухваћено 4. бројем тариФе под а, и 6; код гломазних израда од камена и цемента (9. број тариФе пода. и 6.); код обичне гричарије (10. број тарисе под а.) ; код окана за прозоре и других предмета таксираних (11. бројем тарифе под А. 1); код гвожђа и челика неурађеног, таксираног 12: бројем тариФе под а; код сумпорне и азотне киселине (витријола и ћоSama), код галице и глеђа (15. број тариФе под А): п најпосле код свију еспапа који OM дошли у судовима, дењковима или завојима од друкчијег материјала него што је у тариФи означено. Јесу ли пак судови, дењкови и завоји од таквог материјала да би царина на њих по тежини или вредности изнела више него царина на сам еспап који је у њима сложен, дара ће се у сваком случају одбити, т. ј. онда ће се засебно премерити еспап, а засебно судови или завоји, па ће се и особена царина на еспап, а особена на судове или завоје наплатити, на последње онолико колико је одређено тариФом за материјал од чега су и како израђени.

На флаше е пићем у елучају, кад се дара одбије, наплатиће се особена царина и то на ону тежину која је на име даре одбијена.

На боље завоје п судове, у којима би дошао еспап на који би се царина наплатила по вредности, наплатиђе се такође особено царина. Под бољим пак завојима и судовима разуме сеу овом случају све друго, само не употребљавани судови и завоји од простог материјала, као: употребљавана бурад, употребљаване корпе, употребљавани џакови итд.

9

На име регалног данка што се сад наплаћује на увозни дуван и со, као и на име трошарине