Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

OD a "SOM

у количини, која је сразмерна броју стоке и времену за које је израна трајала.

5. Исто тако биће слободни од царине: жито, зејтињаво семе, конопља, лан, дрво, мекиње и други томе слични земљоделески предмети, које становници пограничних области обеју земаља уносе за своју потребу у млинове којису у области друге земље, да их тамо самељу, прекрупе, псецкају, окруне, итд. па их после у прерађеном стању натраг враћају.

Количине производа које се, на место сировина, могу натраг вратити односно морају извести, утврдиће у споразуму обостране царинске власти уговорних страна, према потреби и како буде право.

6. Повластице које су наведене под 1 3 и 5 уживаћесамо становници зоне пограничних 00ласти која не прелази 10 километара од заједничке границе земаља уговорних страна.

т. Обе стране уговорнице и њихове административне власти споравумеће се на којима ће тачкама, мимо редовних царинских друмова и одређених скела, моћи бити промета између пограничних становника са поменутим предметима, као и са другим артиклима дневног обрта, који су слободни од царине.

П. Од увозних и извозних царина у непосредном промету преко заједничких граница обеју земаља слободне су:

1. Путничке ствари и ствари лађара, возара и радника, као што су: рубље, одело путно посуђе, справе и алати, који су за њихову сопствену потребу; и то у количини, која одговара приликама.

2. Кола, која служе зашста за пренос путника и еспапа; колица, котарице и друге подобне

у и

| }

a argv ар ар но аи ји де