Zbornik zakona pravila i naredaba po struci carinskoj

10 20. давључни протокол к трговачком уговору

4-о. Пасоши и путне објаве које, у прописаној Форми, изда надлежна власт у земљи довољни су, по општем правилу, за легитимацију у другој земљи, п није им потребна виза ни од стране посланства и конзулата, ни од стране месних власти.

Изузеци могу само бити у изванредним приликама, ради јавне сигурности у опште; пли ради гдекојих лица посебице. У тим случајима, виза или накнадна легитимација даје се бесплатно.

5-о Поданици аустријски и угарски који би хтели да се настане у Србији да ту тргују или занат какав раде, морају тога ради искати дозволу од књажевске административне власти у месту где су ради да воде ту трговину или да раде тај занат.

Дозвола се не може не дати, ако је молилац испунио све услове које закон прописује за српске грађане. Књажевско министарство финанције решаваће о жалбама овога ради.

Поданици аустријски или угарски који су пре ступања у живот овога Уговора, водили у (Србији какву трговину или какву индустрију, не могу се подвргавати поменутим условима, што се тиче отварања трговине или индустрије какве али ће бити дужни да, за вршење своје трговине или индустрије унапредак, плате све дажбине, таксе итд. које су прописане за српске грађане.

6-о Под именом „депо“ (стовариште) у члану П не треба разумети јавна сместишта.

ан а уво анииенатара

пут

са подо дељени аиаититињете-

~