Žena

о ННННТНННРНННЕРеР—

_ ЖЕНА 199 ОДГОВОРИ УРЕДНИШТВА.

Многима, који су нам писали а нису добили одговора. Од децембра месеца прошле године, па до пре неколико дана нам је нестало на новосадској пошти безброј писама, „УКена“ има на пошти под кључем евоју фијоку, где пошта оставља ева писма која за њу стигну. Један приватан чиновник намамио се на те фијоке и отварао их је лажним кључевима сваког дана у згодно доба, те је односио писма. Као што је исказао на по лицији, он је тражпо у тим писмима новац и марке од вредности и био је доста пута добре среће. Сва је та писма доцније впадио. На овај начин пропала су многа наша писма, у којима је било рукописа. (а више страна питали су нас, шта је са рукописом, а ми их нисмо примили. Добијали смо од наших екупљачица поштанском упутницом новац, и на упутници је писало: писмо „следи“, ади та писма примили нисмо. Кад смо се раепитивали за та писма, добили смо одговор: да су та писма давно отправљена. Неке су нам скупљачице посладе и трипут имена претплатника док смо их добили у руке, Због тога нисмо мегли да будемо у сваком случају тачни са отправљањем листа. До бијади смо новац и клишета за огласе, а сам текет огласа, који је послат обичним писмом, није дошао. Тужили емо се управл поште, али она није могла да нам помогне док се није ушло у траг шта је у ствари. Износимо ову ствар онима, који су нам писали и нису добили одговора. У оваком случају увидеће сваки да није наша кривица, и да многима нисмо послали на углед „Жену“, који су је тражили. Оволико ради нашег оправдања. Уједно модимо све, који нису добили одговора, да нам се пеново јаве.

Госпођи В. Н. у В. Та књига за женску децу од истога пиеца изашла је на немачком језику под насдовом: Мамћа ђеј Опке] Побог аш! дет Гапде, Да ли је она друга књига изашла већ и на немачком језику није нам познато.

Грци љл С у Џр. Рукопис доцне стигао. Изићиће у једном од идућих бројева.

Госпођи Ј. Ј. у Б Молимо вас, пожурите да на време стигне.

Поштованим третплатницама и третплатницима. Учтиво молимо, да нас извештавате о свима женским покретима, који се дешавају у српском народу и које је вредно забележити. Само ће тако наш лист бити од ошштег интереса, и на најмањој белешци бићемо вахвални.