Žena

ОДГОВОРИ УРЕДНИШТВА:

Гост. С. Стручни чланци о филозофским питањима прелазе круг, односно обим нашег листа. Обим листа данас је премален и за истакнути програм: Са згодним социјолошким чланцима је друго: Али то само од времена на време.

Госпађа К.М. у Б: Шиљати по неки број листа на углед разумемо, али стално шиљати лист онима; који се нису претплатили, ипак је натуривање. Па онда ваљда да се још тужимо с публикомг

—>ић. У идућем броју.

„Моја мајка“. Ако дозволите, донели би вашу ствар у календару „Жена“.

Гђици С. У у ћ.0 Вашем предлогу још ћемо промислити, па Вам одговорити у приватном писму.

„Из старе школе“. Као што видите, ми не пишемо само „то па то“, али је време да се и код нас питање о изједначењу женскиња почне расправљати. Дуги конзерватизам је — смрт.

Садржај 7. броја „Жене“

Слика: Цаја Начићева, архитект. — Опис слике. — Песма:

Три песника оде. _ Туђе мисли. — Јединица. (Из мојих лечничких бележака, од дра. Данила Кеслера. Како да обавештавамо женску децу о сполним питањима (Марија код ујка доктора на селу), од др. Макса Окер Блома. Превела Јулка Јањићка. — Приповетка: Како је мала Зоранда васпитала своје родитеље 2 од Гребостреја. „Жена“ од Јованке Вукелић. — Школе за домаћице, од Милице Јаше Томића. - О браку, јер у том питању живимо у мраку (озбиљно ћеретање), од непознатог писца. — Савремено васпитање наших женскиња од Ђорђа Петровића. Књижевност и уметност: Моји погледи на свет, од дра Живка Продановића ; Краљевић Марко слика од А. Боцарића. — Разне белешке. — елешке о здрављу. — Белешке из домазлука. —— Одговори уредништва.

Срп. штампарија лрг Св. Милетића у Н. Саду.

„~

и

~