Žena

64 ЖЕНА

Затим се мете тесто у дугуљасту уску тепсију, која је са маслом помазана и мрвицама од земичке посута. Пече се на тихој ватри. Кад се тесто испече и расхлади, сече се на танку парчад и та се парчад премажу жутом глазуром која није провидна. Глазура се готови на овај начин: 2 жу- | манцета измешају се са 4 дека ситна шећера помешана са мало ванилије и намаже се тиме свако парче, па се затим још мало у расхлађеној рерни суши. Ово се тесто може дуго очувати а да се не поквари. А поједино комађе изгледа као комадићи црна хлеба који су намазани маслом.

ОДГОВОРИ УРЕДНИШТВА.

Господину С. В. у К. Доћиће на ред и то скоро.

Госпођици Видосави. Хвала што сетолико заузимате.

Госпођици С. Б. у К. Тих књига нема више. О оном другом одговорићемо у приватном писму чим доспемо.

Нашим поштованим претплатинцама и претплатницима поздрављамо божићне празнине,

Први број „Мене“ за 1912. годину излази нешто раније, већ 0 Божићу, Нада улазимо са „женом“ у нову, другу годину, надамо се да је наш часопис стенао својим радом пријатељице и пријатеље, који ће га ширити и препоручивати.

Уредништао и администрација „ЖЕНЕ“,

Садржај 1. броја „Жене“

Слика: Софија (Соња) Ковалевска. —- Једна загонетка, од Милице Јаше Томића. — Туђе мисли. Песма: Шта је дете2 од ша. — Женско питање код нав и у страним државама, од Т. Б. Л. — Ис правна жена (приповетка) од Гребостреја. — Софија Соња Ковалевска. У. Познанова. — ЕКриминалштет код жена. Написао: Др. Коста Хаџи. — Мати и дете. Како се тугаљива питања могу са децом расправљати. Од Нели. — Зрица. О браку, јер у том питању живимо у мраку. (Озбиљно ћеретање.) Од непознатог писца. — Наука и кухиња. Шта треба да зна свака домаћица о храни — Књижевност и уметност. — Разне белешке. — Белешке о здрављу. — Белешке из домавлука. — Одговори уредништва.

Електрична Штампарија Др. Св. Милетића у Новом Саду.