Žena

ЖЕНА _-

вања понокло је много и много несретних бракова. Почне се са огорченим пребацивањем, нестане потребног поверења и то прати као тавпа сенка цео живот. Да до тог дође, не треба ништа да се учини. Ништа ни да се каже, Треба само — прећутати, Кажу да је ћутање влато, али има случајева где је ћутање отров, а то су баш случајеви, о којима је реч. Не треба говорпти, кад томе није време, алп не треба ип ћутати кад није. време ћутању.

Внам елучај, када се међу младенцима одиграла бурна, драмска, брачна ноћ. Он је опавио на доњем делу њевина врата још незалечене шкрофле,. Тога он код ње никада видео није, јер тај знак покриваше хаљина. ј -

Дошао је ван себе, и место пољупцима поче да је обасипа највећим погрдама: Зашто си ме преварила2 И сме ли то да учини поштена девојка 2 Да сам внао,ја не знам шта бих радио, ал овако осећам да си ме преварила.

Она беше не само пренеражена. него и изненађена. Апсолутно није могла да га разуме, јер није ни сањала, што у извесним случајевима, може да значи тај знак. Када се о томе уверио, отишао је у другу собу, закључао се и дуго шетао. Лако је вампелити шта је она ва то време трпела. Кад се вратио, бпо је умирен. Свршеноје _ рече жени, али је сад главно, што ти ниси крива, што ме ниси преварила ти, него само твоји родитељи. Но пако је изгледало, да се с њом измирио, ипак тај брак није био сретан.

Када ступамо у брак, ми тај судбоносан, тежак корак увимамо обично и сувише олако. Не долазимо на чисто ни са најкрупнијим питањима. У првом реду треба да иде напред пскреност. Кад се двоје везују за цео живот, пико не зна шта ће у томе животу наступити. Управо сигурно је, да ће паступшти и црни дани. Али баш зато је потребна тешња веза, која се не може пи замислити а да нема искрености. Када у браку наступи болест ма с које стране, венчани друг бев срџбе подноси непријатности, То може да дође п тамо, где су обе стране биле најадравије. Алп