Žena

128 НЕНА,

Садржај 2. броја „Жене“.

Песма: Српска мајка, од Т. — Песма: Амајлије, од Нике Вучетића-Бокељског. — Болничарка. (Прича из најновијег балканског рата), Од — ша. — Наука о музичким

облицима. По Др. Г. Молнару —- Исидор Бајић (Нови Сад.) — Слава и хвала жени! (Сличица), Од Миле Липовац. Мудре изреке. — Реформа брака. Од Вер... — Злостављање болесника из најбоље намере. Од Искрени. — Жена у кујни. (Из предавања једног доцента универзитета). Од М. Ј. Т. — Мудре изреке. — Разне белешке. — Белешке из здравља. — Белешке из домазлука.

Ушла је у штампу књига:

РАТ НА КОСОВУ И СТАРОЈ СРБИЈИ

(1912. године). (ИЗ МОЈИХ БЕЛЕЉНАНА).

Књига ће изнети најмање 12 до 14 табака. У њој ће бити слика и земљописних карти, међу осталим земљописна карта Косова, где је била битка 1389. год. и где је у близини и покајано Косово.

Цена ће бити за претплатнине 2 Н. Скупљачи ће добити 20 процената рабата. -- Претплату и поруџбине треба послати у Нови Сад (јмдек) потписаноме.

Јаша Томић.

Изашао је из штампе и разашиље се мој

„Велики Српски Кувар“

који износи преко 30 штампаних табака на финој сатинираној хартији и повезан у модеран повез од енглеског платна са 2500 рецепата. У њему је и србијанска и босанска кухиња, а стаје само 5 К заједно с увезом. с

Плетплатити се може кој мене у Мостару или у књижари Трифка Дудића у Мостару.

4—6 Зорка Бабић, рођ. Митровић.

1 кројачица | женског 1) одела.

НОВИ САД, — ГЛАВНА УЛИЦА БР. 25.

(У НУЋИ СРПСНЕ ПРАВ. ЦРНВЕНЕ ОПШТИНЕ) препоручује се поштов. публици из места и са стране

прима сваковрсне радове по најумеренијој цени. 7—12

Електрична штампарија дра Светозара Милетића у Новом Саду.