Žena
ЊЕНА 163
зеље младо и згодно зготовљено. Не треба заборавити да су добри конзерви бољи од рђавог свежег зеља. Код зелена пасуља, разне врсти кеља и репе, добро је конзервирати зеље сушењем и употребити га у оно време кад га иначе нема. Роткве и ротквице, зелена салата и краставци једу се пресни, али посољени и осим тога преливени зејтином и, сирћетом. Но треба имати на уму, да зејтин треба да продре у такву салату, али то је само онда могуће док у салати нема још ни воде ни сирћета. Зато треба кад се готови таква салата, прво усути зејтин и оставити да постоји, па тек кад се зејтин упије, онда се може додати сирће или сок од лимуна.
Пошто је питање о зељу по наше домаћице веома важно, то ћемо донети о томе стручњачко мишлење Др. Лоранда, које је довољно исцрпно и поучно.
МУДРЕ. ИЗРЕКЕ.
Најбољи друг, који нас занима, проводи, и никад нам не напакости, то је добра књига. Ж Најтеже су ране оне, које задаје наше срце нашој рођеној глави, или наша глава срцу. = Ко је у истини препреден, не жели да га други сма-
трају за препреденог. -
Онај није мудар, кога не исмевају будале.
= Многи пишу читаве књиге о поштењу, на хартији —
коју су украли. =
Ништа није пријатније, него сећати се прошлих незгода. : Пре но што осудиш човека, добро се распитај како су
га васпитали, ж
Магарац ипак има више пријатеља, од лисице.