Žena

ЖЕНА | 305

један члан више. Ако су у могућности друштва ће на скупштини слати онолико делегата колико имају гласова. У противном издаће се послатим делегатима пуномоћја да их заступају са толико гласова на колико имају права према броју чланова.

__ Члан 16. Бирање управе ће се вршити три године.

Члан 17. При подношењу оставке ће првога пута испасти коцком 15 гласова; идућих пута спадају увек оних 25 чланова, који су изабрани претпоследњи пут.

Члан 18. Сваки Управни члан, који је испао би· ло коцком, било по реду може бити поновно биран.

Члан 19. Изабрани Управни чланови бирају међу собом: председницу, две потпредседнице, четири секретара и потребне благајнике.

Члан 20. Ако који члан Управе поднесе оставку замењује се новим који је по броју гласова на реду, али по могућству из оног места из кога је члан Управе у оставци. |

Члан 21. На састанцима Управе води се записник који оверавају: председница, подпредседница, и два члана управе.

Члан 22. Председници је дужност да представља Савез пред властима, сазива седнице и руководи њима, да потписује друштвена акта. Кад је она спречена, дужна је да себи наименује заменика.

Члан 23. Дужност је секретара да на седници води записник и врши званичну преписку; секретари за страну преписку дужни су да се старају о стварању и одржавању веза са словенским и страним удружењима и да на управним седницама реферишу о своме раду. |

Члан 24. Дужност је благајника да примају новац упућен Савезу; да врше исплате, да спремају полугодишње извештаје о стању благајне и да их подносе управи.

Члан 25. Годишње рачуне прегледаће надзорни _ одбор од три члана које бира скупштина међу члановима (делегатима друштва). | | ЖЕНА | 5