Žena
Бораније с пилетином.
Очисти младу боранију и посоли; пиле кад си очистила и опрала, исеци на парчета и нали са мало воде нека се обари. Сад исеци ситно 5 главица црног лука и метни са кашиком масти да се пржи; додај сад боранију нека се са луком пржи. Можеш додавати мало чорбе од пилета догод се боранија не испржи да буде сасвим мекана. Сад ! спреми ђувеч или шерпу, метни на дно мало масти, па онда сипај пола оне бораније, па поспи мало мрвица од хлеба, и две
_ до три кашике слатког кајмака; онда поређај оно пиле, по-
соли мало и опет метни 3 кашике слатког кајмака и ситног першуна: затим метни одозго и ону другу половину бораније,
поспи опет мало мрвица од хлеба а 3—4 кашике слатког
млека или оне чорбе од пилета, ако волиш. Затим метни у
· пећицу да се пече.
НАША ПОШТА
|
Гора Петриња 5//-934 г. Драга моја госпођице.
Већ је много времена прошло а да се нисмо видели,
нисам вам дуго ни писала јер нисам била добро са здрављем,
има већ три недеље како сам била код лекара он вели да сам имала грипу и да ми је остало на плућима мале флекице,
„али ми је преписао лек који ми је помогао. Драга моја и
слатка г-це, код нас није падала киша већ 2 мјесеца, иу башчи се почело све сушити, али сада је пала добра киша
"Богу хвала и моћиће сада народ радити по пољима. Драга ст-це, кад сам добила наш лист „Сељанку“ читала сам да су