Žena

16

драгој школи, која ми је увек на памет и никад не могу 32боравити што смо за оно кратко време научиле. Од ручног рада израдила сам 3 жакетића за децу и све ми стално доносе у селу да их покажем како се ради, а ја сад немам времена јер сам више у пољу, јер знате како је сад код нас у селу. Молим ви г-це пишите ми да чујем шта радите. Примите велики поздрав од моје маме и тате, поздравите г. Доктора, Госпођу и Секу као и Г. Рибара. Љуби вам руку ваша захвална ученица Госпава Петровић.

Госпођице цветићу од руже

Пошаљете ми пола ваше душе

Ја ћу вама пола срца свога

Нек не живи једно без другога.

Благојки Чараџић — Довезенце — Чусинова. Е. Благојко ти си нас заборавила, а да знаш како те често спомињемо због разбоја, чим се жице покидају, и кад смо снивали памуке за основу. Увек сам рекао нема ништа без моје Благојке. Све вас поздравља Д. Л.

Мила моја Барице, биле су све ученнце са Госпођом Секом и учитељем на гробу твога брата, однеле су цвеће и очистилде гроб. Како си ми ти добра моја Барице. Молим те пиши ми па ли је г-ца Власта још у Бисагу. Хоћу да јој пишем, али незнам да ли је тамо. Све твоје и тебе срдачно поздравља.

ДЛ.

Сад ћу да завршим са писањем па што вели наша Јелица из Јелашнице. Писала бих ал не могу више много ми се руке заморише. Зелен бор молим одговор

Д. Лацковић

Јеси ли послала прешплату за лист. Ако ниси, учини Шо одмах. Лист је селу намењен, зашо водите рачуна о њему, да не пропадне, јер се штампа листа плаћа гошовим нов: цем, и зашо од вас зависи хоће ли лист излазити. гиаљет63Еа - векихљези Одговорни уредник: Даринка Лацковић, Милоша Великог 46. Београд Штампарија „Скерлић“, Милана К. Цветановића — Београд Кр. Наталије бр. 12 —Тел. 20.732