Zenit

Радник y руднику мисли; има ли злата y мојој муци Врисак матера: зашто су баш моја деца тако несрећна A срећа je смејати ce Cpeћa je: y болу један секунд мислити на радост Смејати ce: хиљаду милиона секунди значи: умрети од радости.

Маријан МИКАЦ

Браила.

ФОРМА ПРОЖДИРЕ ДУХ...

„У овој земљи све je могуће y њoj није НИШТА немогуће " . Др. Драгољуб Аранђеловић: Новости. „Особина je свих наших закључака да, једнога дана, падну Зато ce, најзад, и ствара. Крајња решења не постоје Од свег што знамо, рекао je онај скептички Емерсон, једин што ТАЧНО знамо, то je да НИШТА не знамо". Бранко Лазаревић: Импреси je

Кад неби био случај као што ЈЕСТЕ, да професори права нису y стању на НИЧЕМУ да зауставе своју пажњу онда би ce увидело да je игра г-ђе Симке и r-ђе Ђурђинке и осталих, о којима ce говори и ћути, заједничка са игром свих позитивних (+) интелектуалиста на земљи: ИГРА ФРАЗА. Ова ce игра води за рачун 9Ht/odBH Банке и ино-туземског друштва. To су везани рачуни за НИШТА. Ипак, баш зато што су ови рачуни везани за НИШТА, они су невезани, негативни (—), и као такви, неприступачни позитивном (-}-) праву. По негативном ( —) праву обрнутих сразмера истих бројева, позитивно je (+) право ДАМСКО ПРАВО. И зато негативно ( —) право, y свом поступању, вечно означује позитивно (+) право као једнострано-двоструко право (одрицање), док себе y НИЧЕМУ схвата за двострано хермафродитно право: неодрицање постојећег одрицања. По позитивном (+) праву НИШТА je нешто најнегативније од свега позитивног (+), и зато ce с гледишта позитивног (+ ) права себично ништа не узима y обзир, и још себичније, неће НИШТА да схвати. Али по негативном (—) праву НИШТА je најпозитивнији појам негативизма, супротног права ДАМСКОМ ПРАВУ. По ДАМСКОМ, позитивном (+)npaвy је до лоаичшХозн НИЧЕГ; једностране-двоструке, позитивне (+) Смрти, главно: не оставити НИШТА неосумњичено да ce НИШТА неби узело y озбиљно, позитивно (+) испитивањс. To je ето, самисао позитивног (+) законодавства, позитивне (+) Истине: Смрти {+). За уметнички оплемењени свет бастарда, Рускиње су најбоље играчице на земљи. A смрт (+) има своју живу форму: женку ма које феле. Позитиван (+) je пол дакле женски.

МИД

Београд.

година VI

14

број 41