Ženski svet

тељских друштава«. Од „Вртарског Ве'еника“ семенарске и вртарске трговине Војина ЈовановиКа у Нов. Саду. Година V. изишла је и сад пролећна свеска qa богатим и лепим илустрацијама вргарске струке у коме су за сваку врсту и цена и увети одређени. Весник се шал.е бесплатпо, кога залсели и може но н.ему набавити у овој трговини. што му год треба из ове струке,

ЈАВНА ЗАХВАЛА.

Гђица Нина НиколиИева из Илинџе шаље већ од неколико година своје крајцарске уштеде добротворној задрузи Срикиња Новосаткиња на њене цели, па је послала и лањске уштеде од 3 ф. 65 н Исто тако изволео је послати овој задрузи г. Оренштсјн. фпбрккпнт кнје беочинске, мимо оних 5 Ф.у што је као ирилог јееенашњој дру штвеној забави дао, још 10 ф прилога на њене цели. Ова добра воља и евојевољна потпора друштвених цели побуђује потписано иачелништво да се горњим прилагачима јавно захвали. У Ноном Саду, 24. јануара Г ч 9s.

Јул. Радованови ћка, начелница.

На дан двадесеТпетогодишње ирославе мојег скромног учитељског рада 14. (26.) децембра 1894. год. нримила сам многобројне честитке из места и са стране, као знак л.убави и признања. Како ми није могуће свакоме иосепце захвадити се, то за пријатну дужност сматрам јавно, нутем овог многоцењеног листа моју најтоилију благодарност изјавити свима онима, коју су доброту имали ову моју ирославу честитати ми У пр воме реду нак нречасном господину Жарку Стакићу пароху, славном срнском учитељском збору велико и многоуваженом му председнику г Дру Светозару Иетровићу. сл. добротворној задрузи Српкиња и велештованој гђи председници Емилији Мунчић; сл. српском девојачком друштву великобечкеречком и велешт гђци Олги Матејић председници; срп. вел. бечкеречкој омладини, благодарној ученици Јулијани Пириној и сгима осталим пријатељима и позна ницима из места и са стране, који ми честиташе. У Вел Бечкереку. 20. јануара 1895.

Драгиња Смедеревац , срп нар учитељица.

ПРИЈАТЕЉИ ЛИСТА.

Благородна гђа Катица пл Ерешић из В. Кикинде изволела је и ове године, мимо свог листа, претплатити још за четир друга примерка, и умолила је уреднигатво, дапоевојој иајбољој вољи одреди, коме ће та четир примерка ићи. Уредништве је наменуло и шаље као м ланс: један примерак на уираву више жен. школе у Београд за једну добру ученицу, други ириме рак унрави сарајевске више жеп школе опет за једну добру ученицу, трећи примерак Добро-

творној Задрузи Српкиња у Дубровнику, да даде једној доброј тамошњој Срикињи у жен. шкоди Божа Бошковића или ириправничкој жен. школи, а четврти Зетском Дому на Цетињу. Наш иоштовани сарадник г. Др. Никола liyчетић, из Шапца, платио је норед свог још један нримерак нашег листа, који счо наменули доброј ученици нашој ЈБубици Вучетића. Јавл.ајући ово, уједно се захваљујемо најтоилије на пажњи и иријатељству родол.убиве госиође Катице ил. Еремић и поштованом г. дру Н. Вучетићу. НА ЗНАЊЕ.

Шил.емо још овај број евима лањским претплатницима у нади, да ће задржати лист. Ко нам не ношље иретплату до 1. марта о г. ил не изјави, да ће задржати лист, томе ће се обуставати слање даљих бројева. Молимо, да нам врате и 1. и 2. број они, који не мисле држати лист. У Новом Саду, Е Фебруара 1895. Уредништво.

ОДГОВОРИ.

Fiju Мари Јовановиба Бос. Круиа. Примили смо претилату, и Ваш смо прилог од 1 ф, предали благајкињи задружној гђи Соф Јевтићки. Хвала! Ол/ивери у месту. Добро је; употребићемо. ч Високородној госшђи бороници Анети Стаудах, Будимиешта. Примили смо нретплату, а члана рину смо нредали гђи благајкињи, о чему смо Вам и признаницу нослали.

ИСПРАВАК.

У i есми „Овојој сестри Данициђ што је изишла у 1. броју нашег листа од о г. стоји погрешно у нотпису Јован, а треба Иван Мартиновић. Тако исто у Јавној захвалн наше задруге у истом броју, стоји да је дала 6 м. кошул.а гђа Софија уд. Адамовић, а треба да је 10 кошул.а од гђе Аиастаспје Адамовићке. Молимо, да се овако исправи и да се узме на знање.

ПОЗИВ НА ПРЕТПЛАТУ.

По наговору мојих пријатеља вољан сам да у засебној књизи штампам моје ириче из народног живота, као и одабраније приповетке одличних писаца стране књлжевности. С тога молим своје пријател.е а и пријател.е књижевности, да се заузму око скуњвања претплате на ову књигу. Књизи ће бити паслов: „Збнрка одабраних прича и . >■ ‘рештампане из српски листова Написао и превео Димитрије Маркуш. Књига 1. Цена 50 новч Скупљачима дајем пету књигу као рабат а кн.иЈкарама по уговору. Молим све српске листове да би имали доброту овај позив на иретплату прештамнати. Нови Сад, 1. јануара 1895. год.

Димитрије Маркуш, дрнд. права.

32

Српска Манастирска Штамнарија у Новом Саду

ЖЕНСКИ СВЕТ. Bf. 2